31.12.2017

Hei hei 2017!

Taas on se aika vuodesta, kun sanotaan hei hei tälle vuodelle ja toivotetaan uusi vuosi tervetulleeksi. Tämä vuosi on ollut täynnä niin hyviä kuin huonojakin hetkiä. Valitettavasti loppuvuosi meillä meni Lunan sairastellessa, siitä kerron vielä lisää myöhemmin tässä postauksessa.

Tarkastellaan ensinnä tälle vuodelle asetettuja tavoitteita sekä kuinka ne toteutuivat. 

Unnan tavoitteet (toiveet) vuodelle 2017 oli
- Agilityharrastuksen elvyttäminen jos terveyden puolesta mahdollista
- Tokosta TK1 (heh)
- Rally-tokossa kisaamisen aloittaminen ja ainakin yksi ALOHYV-tulos
- Ja se suurin toive; TERVEYTTÄ! + säännölliset kehon huollot

Unnan kanssa moni tavoite täyttyi vähän yli odotustenkin, vaikka laiska vuosi kisaamisen suhteen olikin. Tokostartteja kertyi yhteensä neljä ja rally-tokostartteja kuusi. Tokosta saavutettiin oman seuran kokeessa heinäkuussa TK1, ja samalla Unna oli ALO-luokan shelttien rotumestari 2017. Tämä oli meille tosi iso juttu! Rally-tokosta innostuttiin aika reippaasti, sillä saavutettiin sekä RTK1 että RTK2 samana vuonna. Aloitettiin siis kisaaminen ja vauhdilla edettiin seuraaviin luokkiin. Myös pisteet olivat hienoja, huonoin tulos koko vuonna oli 90p ALO-luokasta SM-kisoista, jonne osallistuttiin KSKY:n joukkueessa. Rally-tokotulosten keskiarvo olikin huima 96,5! Päädyin Unnan kanssa siihen, että agilitya ei enää toistaiseksi harrasteta. Tuntui, että koira sai itsensä aika tehokkaasti siinä jumiin, eikä itselläkään oikein ole ollut motivaatiota jatkaa harrastusta kun muut lajit ovat vieneet mukanaan.

Terveenä olen Unnan saanut tämän vuoden pitää, vaikka oikeassa silmässä todettiinkin sarveiskalvon dystrofia. Silmä ei kuitenkaan (onneksi) ole vaivannut, ja pieni valkoinen kolesterolipiste on tainnut jopa vähän pienentyä. Unna myös koki elämänsä ensimmäisen trimmin toukokuussa, ja kesä mentiinkin tänä vuonna paljon kevyemmällä lookilla. Unnasta kyllä näki, että tein oikean ratkaisun kun ohennutin turkkia. Kehonhuolloissa ollaan tänä(kin) vuonna käyty; osteopaatilla, jäsenkorjaajalla ja kraniosakraalihoidossa.
Lunan tavoitteet vuodelle 2017 oli
- TK4 eli FI TVA on meidän suurin ja tärkein tavoite ensi vuodelle
- Rally-tokossa voittajaluokan korkkaus, siihen en sen kummempaa tavoitetta aseta
- Terveyttä myös Lunalle! + säännölliset kehon huollot

Meillä oli Lunan kanssa pääosin tosi huikea vuosi. Kisattiin tokossa yhteensä kolme starttia, joista yksi startti helmikuussa poiki kauan tavoitellun TK4-koularin. Muistan vieläkin sen onnen ja ilon tunteen, kun koetoimitsija ilmoitti uudesta tokovaliosta. En osannut odottaa sitä yhtään kun nollattiinkin yksi liike.. Mutta niin vaan Lunasta tuli FI TVA. ♥ Tokosta oltin tauolla heinäkuuhun asti, jolloin seuramme järjesti tokokokeen ja samalla shelttien tokon rotumestaruuskarkelot. Sielläkin Luna loisti ja sai 1-tuloksen ja samalla siitä tuli shelttien Tokomestari 2017. Tokon osalta ollaan saavutettu meidän tavoitteet, enkä usko että Luna enää tokossa kisaa (ellei sitten mennä edustamaan shelttien rotumestaruuksiin kerran vuodessa..)

Rally-tokon osalta vuosi oli aika yllättävä. Kisastartteja kertyi yhteensä kahdeksan, joista kolmella startilla saavutettiin VOI-luokasta RTK3 elokuun puolivälissä Elokuun lopulla korkattiin MES-luokka, ja kolmella startilla saavutettiin myös RTK4. Viisi starttia MES-luokassa, joista kaikki hyväksyttyjä tuloksia ja peräti kaksi valionarvoon oikeuttavaa tulosta. Enää yksi uupuu.. Tulosten keskiarvo tänä vuonna oli 86,25. Suurin ylläri koettiin, kun käytiin lokakuussa Ylöjärvellä rally-tokon valmennusrenkaan valintakokeessa, ja meidät valittiin valmennusrenkaaseen vuodelle 2018! Ensimmäiselle valmennusrenkaan leirillekin päästiin heti marraskuussa, ja saatiin paljon uutta pohdittavaa. Rally-toko onkin tällä hetkellä meidän päälaji, nyt kun saavutettiin meidän tokotavoitteet.

Terveyden saralla alkuvuosi meni hyvin, loppuvuosi ei. Lokakuussa Luna loukkasi oikean tassun sisimmän varpaan. Ontuma meni kuitenkin hyvin ohi parin viikon levolla, mutta harmikseni marraskuun lopulla Luna loukkasi oikean etusen ihan huolella. Riekkuivat Unnan kanssa aika innokkaasti, tilanteessa en huomannut mitään mutta kun kotia tultiin niin Luna makasi hetken, nousi, vinkaisi ja olikin kolmella jalalla. Eläinlääkäriin parin päivän päästä tästä, diagnoosina biceps-jänteen tulehdus tai muu rasitusvamma (epäilen että samaisen jalan varpaan loukkaamisella on osuutensa asiassa). Kuukausi syötiin kipulääkettä, käytiin fyssarilla ja jäsenkorjaajalla. Fyssarilla käytiin taas perjantaina, onneksi Lunan liike oli jo täysin puhdas ja enää vähän aristusta löytyi. Nyt kaksi viikkoa vielä n. 30min fleksilenkkejä ja sen jälkeen saisi päästää hieman vapaanakin liikkumaan jos kaikki on ok. Ehkä helmikuussa uskaltaisi jo ajatella kisaamista..
Kaiken kaikkiaan vuosi oli hieno, vaikka loppuvuotta varjosti Lunan jalkavamma. Tilanne onneksi sen suhteen näyttää kuitenkin jo hyvälle, joten eiköhän me tästä taas nousta. Ensi vuotta en juurikaan ole miettinyt, koska ollaan oltu loppuvuosi aika hyvin tauolla kisaamisesta. Tai no, oli Unnalla yksi tokokoe joulukuussa mutta treenattu ollaan todella vähän. Jos kaikki menee hyvin, niin ensi vuoden tavoitteena voisi olla ainakin seuraavat;

Unnan tavoitteet vuodelle 2018;
- Tokosta ainakin yksi AVO1-tulos, mutta TK2 olisi myös hieno saavutus
- Rally-tokossa voittajaluokan korkkaaminen
- Suurin tavoite olisi saada Unnan kisasuoritukset treenattua sellaisiksi, että se kestäisi myös palkattomuuden
- ..Ja tietysti terveyttä!

Lunan tavoitteet vuodelle 2018;
- Terveyttä!!
- Rally-tokossa FI RTVA-titteli ja SM-kisoihin osallistuminen
- Valmennusrenkaan toimintaan aktiivinen osallistuminen

Mitään kovin suuria tavoitteita en ensi vuodelle aseta, mennään sen mukaan miltä tilanne näyttää. Terveyttä vain molemmille todella toivon.. Joka vuosi nyt ollut jommalla kummalla jotain häikkää. Niistä kaikista onneksi kuitenkin selvitty ja kohti parempaa arkea ja treenikautta ensi vuonna!

.::Tämän postauksen myötä toivotan kaikille parempaa uutta vuotta 2018!::.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti