5.3.2017

The secret of getting ahead is getting started

Kävästiin likkojen kanssa eilen launantaina Ylöjärvellä YLÖKK:in rally-tokokisoissa. Jännitystä oli ilmassa aikalailla, nimittäin Unna starttasi rally-tokouransa ja Luna taas voittajaluokan. Ennen kisoja käytiin ottamassa viimeistelytreeni, ja oli ihan hilkulla etten perunut koko kisaa; paljon huonommin treenit ei olisi voineet enää mennä. Päätettiin kuitenkin lähteä, kun kaverin kyydissä päästiin pelipaikalle.

Päivä alkoi ALO-luokalla, jossa oli noin 20 osallistujaa. Mun tuurilla starttasin molempien koirien kanssa vuoronumerolla 1, joten ainakin rata oli äkkiä pois alta. Unnan kanssa on ihan erilaista kisata, siinä missä Lunan virettä pitää laskea, Unnan pitää nostattaa. Se on niin perusrauhallinen, täysin erilainen mitä Luna on.


Rata oli alokasluokan radaksi aika pitkä, mutta ihan kiva ja meille sopiva. Unnalla oli ihan kiva vire läpi suorituksen, alussa jouduin paljon kannustamaan. -1 piste tuli heti kakkoskyltillä, jossa Unnan perusasento jäi vinoksi. Siitä eteenpäin rata meni jouhevasti, spiraalissa ja pujottelussa jouduin vähän houkuttelemaan mutta kivasti tuli mukana ja kuunteli.


Lopulta tuloksena tästä ihan huippu ALOHYV 99p, ja 1.sija! Olin tästä tosi onnellinen, mun ja Unnan yhteistyö on rakentunut aika hitaasti ja meidän on ollut vaikee löytää yhteistä säveltä tokossa ja rallyssa. Nyt kuitenkin alkaa tuntua, että ehkä Unnasta sittenkin voisi tulla toko/rally-koirakin..


Tässä välissä saatiin hetki henkäistä ja seurata AVO-luokan suorituksia. Lunan kanssa kävin ottamassa hallissa vähän oikeen puolen seuruuta ja muuta, ja yhteistyö tuntui siinä kohtaa hyvältä. Voittajan rata oli aika erilainen, radalta ei löytynyt hyppyä eikä yhtään eteentulotehtävää. Sopi kuitenkin meille, koska eteentulo ei meille ole mikään vahvin. Käytösruudussakin asento oli mieluinen, koira vasemmalla maaten 2min. Sitä oltiin juuri harjoiteltu.


Päästiin heti ekana radalle. Lunan vire oli tooosi hyvä, ja spiraaliin asti vire pysyi aika hyvin hallinnassa. Spiraalissa tuli sitten vireen nousun myötä vinoutta, siitä -1 piste. Maaliin päästyämme fiilis oli tosi hyvä. Käytösruudussa Luna makasi levollisesti, mutta nuuski hieman josta hiljaa vähän huomautin. Tämä katsottiin kuitenkin virheeksi, koska siitä tuli -1 piste PY (puutteellinen yhteistyö). Olin ihan haltioissani kun päästiin radalta pois, se meni niin upeesti!


Tuloksena lopulta VOIHYV 98p. ja 1.sija myös Lunalle! En ois uskonut, että tällä treenillä päästään tuollaseen suoritukseen. Ja kisainto nousi taas potenssiin sata!


Plikat sitten meni ja otti tuplavoiton! Palkinnotkin oli ihan kivoja, uusia leluja ja nameja sekä lahjakortteja YLÖKK:in kisoihin. Nyt uskaltaa Unnankin kanssa vaan rohkeemmin lähtee kisaamaan, kun näki kuinka hienosti se toimi kisatilanteessa. Ei voi taas kun olla tyytyväinen tälläisistä harrastuskavereista! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti