25.2.2017

Kohti uusia haasteita

Nyt kun on päästy hehkuttamasta Lunan valioitumista (mikä muuten btw on nyt VIRALLISTA ♥), niin olisi aika alkaa miettiä ihan muita juttuja. Rally on meillä se vahva kakkoslaji, ja tarkoitus olisikin aktivoitua ko. lajissa nyt kevään aikana. Tämän kunniaksi ilmoitin sekä Luna että Unnan Ylöjärven kisaan 4.3, eli ensi viikolla pitäisi olla jo kovassa iskussa.. Not. :DD

Elikkä tilanne on se, että edessä ois Unnan ihka ensimmäinen rallykisa. Unna osaa aikalailla kaikki ALO-luokan liikkeet, mutta en ole ollenkaan varma kuinka Unna reagoi kisatilanteessa palkkaamattomuuteen. Edellisestä tokokokeestakin on meidän kohdalla aikaa, joten kisatilanteet on meidän kohdalla käyneet aika vähiin. No, soitellen sotaan siis. Lunalla taasen on edessä eka VOI-luokan koe, ja sen kohdalla olen tosi monesta asiasta epävarma. Oikealla puolen seuruu menee joten kuten, pyllyn käyttö oikealla puolella on vähän niin ja näin, ja sitten jotkut käännökset on vaikeita. Lähtökohdat kisaan siis selvästi kunnossa.. 

Alla pientä pätkää Unnan treenistä alkukuusta:

Tässä Unnalla aika kiva vire. Seuruu välillä seilaa, vaatii muistuttelua välillä. Spiraalissa varsinkin keskittyminen herpaantuu herkästi. Unnan kanssa keskitytään nyt treenissä palkkaamattomuuteen sekä sosiaaliseen palkkaan. Lisäksi kylttiä 'koira eteen, 1,2 ja 3 askelta peruuttaen' pitää harjoitella, koska siinä Unna hakeutuu helposti sivulle eteentulon sijaan.

Sitten Lunan pätkää:

Tämä on parin viikon takaista pätkää, joten tässä on vielä aika vahvasti käsiapua oikealla seuruussa. Vire on aika korkee, sen hallinta meillä taitaa olla kaiken a & o. Kaiken kaikkiaan hieman on epävarma olo kokeeseen menosta, mutta kyllä se kuitenkin jossain vaiheessa on kokeiltava. Tehotreenissä meillä on tällä hetkellä oikealla puolella takapään käyttö sekä käännökset. Kaikista vaikein käännöskyltti on tällä hetkellä 'molemmat käännös oikeaan/vasempaan'. Alla videota käännös ym. treenistä.


Kuten videosta näkyy, vähän on haparoivaa tuon ekan käännöksen kanssa. Harjoiteltiin sitä treenikaverin valvovan katseen alla vielä videon kuvaamisen jälkeen, ja hieman se parani kun joku oli antamassa palautetta. Vasemmalta oikeelle -vaihto on vaikein, ja se johtuu pitkälti heikosta takaosan käytöstä oikeella. Eli reeniäreeniä..

Jännän äärellä ollaan siis viikon päästä lauantaina. Likat oli eilen Kokkolassa Koirapalvelu Oikomossa Lauran käsittelyssä, joten nyt on ainakin kropat kunnossa ensiviikon haasteita ajatellen. Luna oli selkeesti parempi kuin viimeksi, ja sen on kyllä huomannutkin. Unna oli ekaa kertaa jäsenkorjauksessa, ja oli kyllä sen tarpeessa; koko koira oli kuin korkkiruuvi. Jumi oli kuitenkin tuore, varmaankin liukastumisesta johtuva, joten koira oikeni nopeasti. Ihana nähdä, kuinka vieraita kohtaan varautunut Lunakin istui yhdessä kohtaa hoitoa Lauran sylissä. Onneks on näitä osaajia, jotka pitää mein kisakaverit kunnossa! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti