4.12.2016

Riitta Kivimäen tokokoulutuksessa 3 - 4.12

Vähän eloa taas tähänkin blogiin. Oltiin koirien kanssa Riitta Kivimäen tokokoulutuksessa tänä viikonloppuna omalla hallilla, ja saatiin taas hyviä eväitä taas liikkeiden treenaamiseen. Osallistuin koulutukseen sekä lauantaina että sunnuntaina, ja molempina päivinä treeniaikaa oli 2 x 20min. Meidän tuurillamme juuri täksi viikonlopuksi luvattiin pakkasta, vaikka alkuviikko oli ollut lauhaa keliä, ja välillä oli väen varpaat ja sormet kovilla... Mutta selvittiin iloisessa seurassa!

Lauantaina koulutus alkoi meidän ryhmällämme klo 12, ja pakkastakin oli vain noin viisi astetta. Lunan kanssa otettiin ekalla kierroksella ohjattua noutoa, koska siinä on viime aikoina esiintynyt eniten epävarmuutta. Merkille menee hyvin, mutta noutamaan ei aina edes lähde. Kokeiltiin ihan sellaista, että koira laitettiin merkille ja heitettiin kapulat paikoilleen. Epävarmuutta oli tällöinkin, mutta paremmin haki. Jos koira lähetettiin hakemaan esim. oikeaa kapulaa, ensin heitettiin oikea ja sitten vasen kapula jolloin viimeinen muistikuva koiralla vasemmasta kapulasta (vaikeusasteen nosto). Lisäksi sihdattiin kapulat mahdollisimman lähelle seinää. Naksu ja suullinen palkka aina jo kapulan nostosta ja löytämisestä. Riitta sanoi että tasamaanouto Lunalla on hyvä, joten nyt vain treenailemaan noiden kapulan heittojen kautta.

Unnan kanssa katsottiin (tai piti katsoa) seuruuta ja kaukoja, mutta lähdettiinkin puuttumaan neidin jatkuvaan pomppimiseen. Olen ihan itse antanut koiran tavoitella palkkaa, eli esim. sivulla etujalat eivät pysy maassa vaan koira hyppii palkkakäteen. Koiralta pitää siis vaatia, että palkka ei tule ennen kuin jalat pysyvät maassa. Riitta sanoi myös että sivullaolon paikka ei Unnalla ole täysin selvä, eli sitäkin pitää vielä lähteä vahvistamaan. Olen myös antanut palkan liian edestä, jonka vuoksi Unna edistää seuruussa. Palkan tultava siis aivan oman jalan vierestä.

Sunnuntaina aamulla pakkasta oli -15 astetta. Onneksi oltiin vasta iltapäiväryhmässä klo 13.30 alkaen, ja silloin pakkasta oli enää vain kuutisen astetta. Tällä kertaa tein vain Unnan kanssa, koska Unnan kanssa meillä on paljon enemmän treenattavaa.

Ekalla kierroksella jatkettiin samaa kuin lauantaina. Seuruuta katsottiin vähän enemmän, ja siinä Riitta antoi vinkiksi alkaa tekemään enemmän seuruupätkiä niin, että ottaa koiran mukaan liikkeestä seuruuseen eikä niinkään perusasennon kautta. Toisella kierroksella katsottiin ruutua. Ruudun paikkaa olen opettanut kosketusalustalla, jota Unna tarjoaa tosi hyvin. Unna etenee tosi hyvin ruutuun ja löytää paikan, mutta sitä pitäisi vahvemmin lähteä opettamaan pysymään alustalla. Eli kriteerin selkiyttäminen > molemmat etutassut alustalla, tai kehut/palkat loppuu. Kun koira liikkuu pois alustalta, ohjaaja jähmettyy. Unna hoksasi homman juonen tosi nopeasti.

Lopputulemana; mun pitää selkiyttää kriteerejä monessa asiassa!! Lisäksi molempien haukkumiseen Riitta ohjeisti puuttumaan niin, että kun haukku alkaa niin kevyesti pannasta kiinni ja hetkeksi kaikki toiminta loppuu. Koiran pitää opetella hillitsemään vireensä, innostua saa mutta haukkua ei. Tätä pitää harjoitella ensin ilman liikkeitä, innostetaan koiraa ja palkataan jos pysyy hiljaa mutta jos ei > pannasta kiinni ja tylsyys alkaa. Ihan omaa saamattomuutta on, etten ole näihin asioihin puuttunut..

Ihan älyttömästi tuli taas uusia ideoita ja intoa treenaamiseen! Tälläistä lisää. :) Unnakin oli oudon super, jospa sen taas jossain kohtaa uskaltaisi ilmoittaa tokokokeeseen myös..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti