31.12.2016

Katsaus menneeseen ja katseet kohti tulevaa

Alkaa olemaan taas se aika vuodesta, kun pitäisi koota tämän vuoden saavutukset ja miettiä uusia tuulia tulevaan vuoteen. Joulu meni taas isän luona Pomarkussa, ja tämän viikon olen lomaillut. Loma tuli todellakin tarpeeseen, niin minulle kuin koirillekin.

Jono mummulan jouluiseen ruokapöytään (feat. siskon Loki-aussie)

Tämä vuosi on ollut aika vuoristorataa. Loppuvuotta varjosti Unnan sairastelu, enkä ole vieläkään ihan varma ollaanko päästy pahimman yli. Luna sen sijaan pysyi aika terveenä, ja kroppakin on pysynyt kunnossa. Vuoden tavoitteet alla, sekä vähän analyysiä niiden toteutumisesta.

Unna
-  Agilityuran jatkaminen eli kisaaminen sekä valmennuksissa käyminen
- Jos ottas uudestaan tokon alokasluokan korkkauksen tavoitteeksi (tai jos edes johonkin mölleihin?)
- Säännöllisestä lihashuollosta kiinnipitäminen


Agilityssa noustiin heti keväällä kakkosiin, ja käytiin myös valmennuksissa aktiivisesti. Radat oli hyviä ja Unna hyvä ohjattava. Toukokuussa tapahtui kuitenkin pieni äksidentti (Unna hyppäsi päin estettä), jonka jälkeen oltiin sairaslomalla ja huollettiin kroppaa kuntoon. Heinäkuussa Unna sairasti maha-suolikanavan tulehduksen, jonka jälkeen on kamppailtu maha- ja närästysongelmien kanssa. Eri ruokavalioita ollaan kokeiltu ja oltiin myös lääkityksellä pari kuukautta. Hetken meni jo hyvin, mutta nyt tuntuu että närästysoireet on palanneet. 😔

Tokossa korkattiin keväällä alokasluokka saaden tulos ALO1, ja heinäkuussa osallistuttiin Kankaanpään seudun kennelyhdistyksen joukkueessa tokon SM-kisoihin! Se oli ihan mahtava kokemus, vaikka suuria tuloksia ei mukana tuotu (ALO3). Tokossa ollaan löydetty Unnan kanssa vihdoin yhteinen sävel, joten ehkä jatkossakin meitä nähdään kisakentillä.

Lihashuolto meillä on kuulunut läpi vuoden ohjelmaan, osteopaatilla tuli käytyä varsinkin kesällä ja syksyllä aktiivisesti Unnan sairastelun vuoksi. Alkuvuoteen meille on varattuna aika koirien jäsenkorjaajalle Kokkolaan, mielenkiinnolla kokeillaan sitäkin! Osteopatiasta meille on ollut ainakin ihan suunnaton apu.

Luna
- Rally-tokossa RTK1-tunnuksen saavuttaminen
- Tokossa yksi EVL1-tulos
- Säännöllisessä lihashuollossa käynti ja kropan tasapainon säilyttäminen


Lunan kanssa vuosi oli hieno. Rally-tokossa saavutettiin heti alkuvuodesta RTK1 ja startattiin jopa AVO-luokan kisoja. Osallistuttiin lokakuussa myös Kankaanpään seudun kennelyhdistyksen joukkueessa rally-tokon SM-kisoihin, missä saavutettiin viimeinen hyväksytty tulos AVO-luokasta ja saatiin RTK2. Rally-tokokärpänen on päässyt vähän puraisemaan.. 😄

Tokossa saatiin VIIMEIN eka EVL1-tulos kesäkuussa Huittisten kokeesta, ja vieläpä toinen 1-tulos oman seuran kokeesta heinäkuussa. Viimeistä ykköstä ei enää tänä vuonna saatu, mutta olen suunnattoman onnellinen siitä, että meitä vaivanneesta vireongelmasta ollaan päästy eroon. Nykyään joudun enemmänkin rauhoittelemaan Lunaa kehässä, kun vielä keväällä jouduin vetämään sitä kokeissa perässäni.

Lunan kroppa on ollut myöskin suht hyvässä kunnossa, toki sieltä aina jotain vinoutta löytyy kun hoidoissa on käyty. Agilityn lopettaminen oli vaan niin selkeesti oikee päätös. Lisäksi rally-toko temppuineen on tuonut vähän vaihtelua tokon yksitoikkoisiin liikkeisiin, ollaan mm. opeteltu nyt oikealla puolella seuruuta. Ja on muuten pikkusen vaikeeta sisäistää, niin koiralle kuin ohjaajalle! 😂


No mites vuosi 2017 sitten?

Lunan kanssa tavoitteet on selkeät. Unnan kanssa en tiedä uskallanko kovin tavoitteita asettaa, jos tuon terveyden kanssa joudutaan vielä taistelemaan. Unnan kohdalla voisi olla oikeastaan enemmänkin toiveita kuin tavotteita.

Unnan tavoitteet (toiveet) vuodelle 2017
- Agilityharrastuksen elvyttäminen jos terveyden puolesta mahdollista
- Tokosta TK1 (heh)
- Rally-tokossa kisaamisen aloittaminen ja ainakin yksi ALOHYV-tulos
- Ja se suurin toive; TERVEYTTÄ! + säännölliset kehon huollot

Lunan tavoitteet vuodelle 2017
- TK4 eli FI TVA on meidän suurin ja tärkein tavoite ensi vuodelle
- Rally-tokossa voittajaluokan korkkaus, siihen en sen kummempaa tavoitetta aseta
- Terveyttä myös Lunalle! + säännölliset kehon huollot

Tämä vuosi on silti ollut tosi hyvä, vaikka Unna onkin vähän sairastellut. Toivonkin hartaasti, että päästään kisaamisen makuun eri lajeissa heti alkuvuodesta (yritys ainakin on kova, toki Unna on saatava ensin kuntoon). Oon niin onnellinen mun harrastuskamuista! ♥

Haluammekin Lunan & Unnan kanssa toivottaa lukijoille
kaikkea hyvää vuodelle 2017!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti