3.10.2016

Rally-tokon SM -kisat 2016

Niin vain nähtiin sekin aika, että meidän seurasta lähti joukkue rally-tokon SM-kisoihin! Lauantai-aamu starttasi klo 3.30 parin tunnin yöunien jälkeen, joten olo oli varsin freesi. Klo 4.45 hain yhden joukkuetoverini kyytiin, ja matka kohti Lahtea alkoi. Joukkueessamme oli yhteensä neljä koirakkoa; kaksi aussia, yksi sheltti ja yksi kääpiöpinseri. Sovittiin, että kaksi joukkueenjäsenistämme saapuu paikalle hieman myöhemmin, koska heidän vuoronsa oli vasta myöhemmin päivällä.

Minut oli nimetty joukkueenjohtajaksi, ja kisapaikalle saapuessamme ensitöiksemme menimme ilmoittamaan joukkueemme kisaan. Heti alussa oli kriisin paikka; huomasin ilmossa, että yksi joukkueesta oli jättänyt kisakirjan kotiin. Paniikki meinasi iskeä, mutta onneksemme asia saatiin hyvin hoidettua niin, että hänelle täytettiin ja varmistettiin uusi kisakirja. Onneksi meillä oli kopio sähköpostissa koirakon kisakirjasta, joten saatiin osoitettua, että tuloksetkin ovat kasassa.

Kun asia saatiin selvitettyä, riensimme lenkittämään koirat. ALO- ja AVO-luokkien 1.ryhmien rataantutustuminen alkoi jo 9.30, joten hieman kiirus meinasi tulla. Ehdittiin kuitenkin. Ratakaavio oli aika haastava, ja siinä oli monia 'surmanpaikkoja'; mm. spiraali, pujottelu ja houkutus suoritettiin kaikki samoilla kartioilla. Tarkkana sai olla rataantutustumisessa, että suoritti kyltit oikein.


Voin kertoa, että jännitti aivan p*rkeleesti! Happi meinasi monessa kohtaa loppua. Luna tuntui kuitenkin hyvältä, ja se oli rento isossa ihmis- ja koirahälinässä. On se vaan kehittynyt ihan huimasti ♥ Kisasimme numerolla 206, joten pääsimme jo kuudentena kehään. Luna oli intopiukeena, joten ääntä tuli. Kaikki meni hyvin spiraalille asti, kunnes Luna teki ylimääräisen kiepin ja jouduin uusimaan. No, sitten tulikin mamman sekoilun vuoro.. Se hemmetin houkutus! Mulla oli jotenki jo rataantutustumisessa vaikeuksia muistaa, miten se pujoteltiin, ja niinhän siinä kävi että unohdin radalla miten se mentiin. Uusin, ja toisella kerrallakin meni väärin, mutta totesin että nyt on vaan jatkettava. Loppurata meni hyvin ja Luna oli super, harmitti vaan sikana oma kämmäily!

Pistemenetyksiä tuli tosiaan spiraalissa uusimisesta (-3p, Luna teki ylimääräsen kiepin), 270 asteen käännöksessä (-1p. KONTR, en tiedä mistä tämä tuli), houkutuksessa (sössin, tein uudestaan -3p ja loppujen lopuksi meni kuitenkin väärin -10p.) ja seiso, kierrä koiran ympäri kyltillä (KONTR -1p ja TVÄ -3p, en tiedä mitä tässä tapahtui). Osa miinuksista on sellaisia, että pitää katsoa videolta mitä niissä kävi. Kaveri kuvasi, joten odottelen häneltä linkkiä videoon.

Lopputuloksena AVOHYV 77p. ja RTK2! Olen niin sairaan ylpee tästä koirasta, vaikeissa olosuhteissa teki tuollasen tuloksen, vaikka ohjaaja oli vähän sekasin. Oon niin onnellinen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti