24.7.2016

Kokemusta rikkaampana

Kotiuduttiin Unnan kanssa muutama tunti sitten Laukaasta tokon SM-kisoista, jonne meidän seurasta saatiin joukkue kasaan ensimmäistä kertaa! Reissu oli aivan mahtava, vaikka tuloksilla ei juhlittukaan. :) Luna vietti viikonlopun isäni luona, kun me Unnan kanssa valloitettiin Keski-Suomea!

Matkaan startattiin perjantaina klo 16. Liisa ja Marika poimi mut ja Unnan kyytiin kotoa, ja treffattiin Maria, Katri ja Pauliina Kihniössä. Vaihdoin Marian kaveriksi  hänen pakunsa kyytiin, ja matka taittui ilman pysähdyksiä Laukaaseen asti. Joukkueessa meillä oli kaksi ALO, kaksi AVO ja yksi EVL -koirakko. Pienen harhailun jälkeen kisapaikan läheisyydessä löydettiin perille, ja joukkueenjohtaja kävi ilmoittamassa meidät kisaan. Kasattiin teltatkin jo illalla, niin oli sitten lauantaita varten leiri iskussa. :)
Kisapaikalla. Kaksi ruskeaa telttaa oli meidän.

Ilmottautumisen jälkeen perjantaina matka jatkui kohti vuokramökkiä, joka sijaitsi vajaan 40km päässä kisapaikalta. Mökki oli tosi hieno, ja sieltä löytyi (luojalle kiitos) ilmalämpöpumppu, joten kuuden koiran ja ihmisen oli hyvä viettää siellä yönsä. :D Mökistä löytyi myös sisävessa ja sauna, ja rantakaan ei kauhean huono ollut!

Launtai-aamuna jännitys oli käsinkosketeltavaa. Saavuimme vähän ennen yhdeksää kisapaikalle, ja puoli kymmeneltä alkoi luoksepäästävyystarkastukset. Kisasin Unnan kanssa numerolla 106, joten pääsimme jo kuudentena paikkamakuuseen. Paikkamakuu ei kovin hyvin mennyt, jouduin antamaan kaksi maahanmenokäskyä, ja koko suorituksen ajan mäkäräiset kiusasivat Unnaa. Myös sivulletulossa jouduin antamaan tuplakäskyn, ja saimme vain arvosanan 6 tuomari Erkki Shemeikalta. Kokonaisuvaikutus meillä oli häneltä 8.

Kauaan en ehtinyt hengähtää, kun pääsimme ensimmäiseen yksilökehään, jossa tuomarina oli Juha Kurtti. Ekassa kehässä liikkeinä oli seuruu, luoksetulo ja kapulan pito. Seuruu ei ollut kummoista, monet häiriöt kiusasivat Unnaa, ja siitä arvosanaksi saimme 7. Luoksetulo oli hieno, paitsi että perusasennon sijaan Unna otti perusSEISOMISEN, tästä arvosana 8. Lopuksi kapulan pito, meidän ongelmaliike, ja tästä arvosana 10! Super-Unna! Kokonaisvaikutelmapisteitä tämä tuomari antoi 9.

Seuraavaan kehään meillä tulikin kiire, sain juuri palkattua Unnan kun huomasin että toisessa kehässä numero 105 tekee viimeistä liikettä! En ehtinyt juuri koiraa viritellä, suoraan vain kehää jossa tuomarina Anne Nokelainen. Viimeisessä kehässä liikkeinä oli hyppy, liikkeestä maahanmeno ja kaukot. Hyppy oli hyvä, joskin sivulletulo oli hidas, tästä arvosana 7. Liikkeestä maahanmenossa jouduin ottamaan koiran mukaan tuplakäskyllä, muuten liike hyvä, tästä arvosana 7. Kaukoissa Unna jämähti täysin eikä tehnyt yhtäkään vaihtoa joten arvosana oli 0. Kokonaisvaikutus tältä tuomarilta 7.

Lopputuloksena ALO3 133p ja sij. 58/68. Ei ihan Unnan tasoa, toiseen kehään en ehtinyt viritellä koiraa ja se näkyi lamaantumisena. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen ottaen huomioon meidän treenin ja kisakokemuksen määrän (Unnan toinen koe!) Kokemuksena otamme tämän! Ja olihan häiriö ihan eri luokkaa kuin missään perus kyläkokeissa, ehkä ensi vuonna uudestaan!
 Ylpeä..
..Mutta väsynyt kisatypy. ♥

Oli jotenkin tosi outoa kun meidän suoritus oli niin nopeasti ohi. Toisaalta saatiin rauhassa seurata muiden suorituksia loppupäivä. Kaikki joukkueen jäsenet vähän alisuoriutui, jokainen vähän mistäkin syystä, mut suurimmalla osalla häiriöt oli se isoin kompastuskivi. Loppusijoituksena KSKY sijalla 32/48, eli ei nyt ihan huonosti kuitenkaan! Lopuksi vähän shoppailtiin, itselle tarttui mukaan yksi uusi kaninkarvainen lelu sekä 6kpl matalia pinkkejä kartioita.

Päästiin lähtemään kohti mökkiä joskus klo 19 kisapaikalta palkintojenjaon jälkeen, kun saimme kisakirjat käsiimme. Päivän jännitys ei suinkaan loppunut tähän! Kerittiin Laukaan S-marketille asti kauppaan, ja kun piti lähteä pihasta kaverin autossa ei toiminut vaihteista kun pakki, 2, 4 ja 5! Ykkönen mennyt päälle lainkaan. Päätettiin kuitenkin kokeilla, selvitäänkö muutamalla vaihteella mökille asti. Hetken matkaa päästiin, kun kaikki vaihteet paitsi pakki lakkasi toimimasta! Ei muuta kun auto tien sivuun, ja miettimään sotasuunnitelmaa. Ehdittiin jo soittaa hinausauto, kun Liisa huomasi toisella puolella tietä rekkavarikolla miehen, ja huitoi tämän avuksi. Kiltti mies tuli ja hetken katseli nokkapellin alle ja totesi, että siellä on vaan ehkä joku ruuvi löysällä. Kävi hakemassa jonkun ruuvarin, hääräsi vähän lisää ja PUFF - vaihteet toimi!!! Hämmentynyt mies sai vuolaita kiitoksia ja halauksia, ja pääsimme jatkamaan matkaa. Illalla syötiin vähän pitsaa, juotiin muutama lonkku ja kävinpä jopa uimassa vaiherikkaan päivän päätteeksi!
 Tilanne päällä..
Ruoka ja juoma maistui tapahtumarikkaan päivän jälkeen!

Sunnuntai-aamuna nukuttiin pitkään, ja pikkuhiljaa siivoiltiin kämppä kuntoon. Klo 12 lähdettiin ajelemaan kotia kohtia, ja Petäjävedellä pysähdyttiin lenkittään koirat. Käveltiin vajaa 5km luonnonsuojelualueella, ja koirat pääsi uimaan. Itse juotiin vielä kahvit ja syötiin jäätelöt, ja jatkettiin sen jälkeen loppumatka kotiin. Kotiin päästiin turvallisesti, ja ajelin Lunan vielä hakemassa isän luota.

Olo on tosi väsynyt, mutta tyytyväinen. Viikonloppu oli hieno kokemus, ja ehkäpä ensi vuonna sijoituksemme nousee. Ai niin! Etsittiin me sunnuntaina ennen kotiinlähtöä käsiimme 'mysteerimekaanikko', ja annettiin pieni lahjus hädässä olevien koiranaisten pelastamisesta.. xD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti