14.5.2016

Monenmoista ohjelmaa

Tässä on tapahtunut viime aikoina vaikka ja mitä, mutta kiireiden takia en ole juuri ehtinyt blogiin kirjoitella. Unnan kanssa oltiin huhtikuun lopulla tekniikkatreeneissä, joissa sattui pieni haaveri kun Unna rysäytti päin okseria. Pian tämän jälkeen alkoi ilmetä hyppyjen kanssa ongelmaa, ja Seinäjoen kisoissa pari viikkoa sitten olin ihan äimänä, kun kahdella kolmesta radasta Unna kiersi hypyt jopa suorilla linjoilla. Kolmannella radalla kiersi kerran, mutta kun annoin sanallista tukea hyppyihin loppuradasta hypyt suoritettiin hyvin.

Olen 99% varma, että kyse ei ole jumeista (osteopaattiaika on kuitenkin maanantaina varmuuden vuoksi) vaan Unnan päänsisäisestä elämästä. Raukan itsetunto on nollassa tuon haaverin jälkeen, ei osaa ei pysty. :( Tänään sain taas varmuutta asiaan, kun Jari Salmela tuli valmentamaan hallillemme hyppytekniikkaa. Teimme erilaisia käännösharjoituksia paikaltaan ja vauhdista, ja Unna suoriutui näistä hyvin ja paransi joka suorituskerralla. Näissä siis rimat oli vielä matalalla.

Toisena tehtiinkin sitten korkeudenarviointisarjaa, jossa sitten näkyikin tämä epävarmuus. Sarjassa siis neljä hyppyä, joista kolmen korkeus pysyy vakiona ja viimeisen hypyn korkeutta muutellaan jatkuvasti. Ekat toistot meni hienosti, mutta kun viimeistä rimaa lähdettiin nostamaan, ongelmat alkoivat. Unna paineli riman ali, ja jouduttiin useaan otteeseen helpottamaan eli laskemaan rimaa. Saatiin kauan tehdä toistoa 30cm rimalla, jotta Unna meni sen yli, ja sen jälkeen sitten superkehut tietysti. Jari oli samaa mieltä kanssani, että Unnalla on nyt vaan epävarmuus eikä uskalla hypätä. Kun se sitten menee, hyppy on tosi puhdas ja hyvä. Alla lyhyt video tämän osion onnistumista ja sit ei ihan niistä nappisuorituksista..


Lisäksi tehtiin vielä set-point -harjoitus, jossa oli vain yksi hyppy jonka korkeutta vaihdeltiin (harjoituksen avulla koira oppii siirtämään painoa taakse tiukoissakin kaarissa menettämättä hyppykaarta). Koira sai siis ottaa vain yhden väliaskeleen ennen hyppyä. Tässä Unnalla ei ollut ongelmaa edes 35cm esteen kanssa. Nopeus nähtävästi tekee Unnalle jännityksen ja epävarmuuden.

Kotiläksyksi saatiin tehdä set-point -ja korkeudenarviointiharjoituksia. Unnalle siis toisin sanoen pitäisi saada nyt tooosi paljon onnistumisia, eli kehuja ja namia naamaan ja negatiivinen palaute minimiin. Helppoja harjoituksia ja paljon kehuja. Jari kertoi, että yhdellä hänen tuntemallaan bortsulla oli ihan samanlainen mielentilaongelma, josta se selvisi hyppytekniikkatreenien avulla. Ei kun näitä tekemään siis, Unna on niin kovapäinen että uskon että se selättää itsensä tässä asiassa kyllä.

Lunan kanssa taas oltiin viime viikonloppuna tokokisoissa Ikaalisissa pitkästä aikaa. Vire Lunalla oli tällä kertaa tosi jees, paineistumista ei niin paljon ollut havaittavissa kuin aiemmin. Ruutu nollattiin (eteenmenoa jouduin korjaan ja sit typy ei enää löytäny ruutua) ja muutama 7 pikkukämmien takia (tunnarissa tiputti palautuksessa kapulan, zetassa meni maate istumisen sijaan ja ohjatussa lähti ensin keskikapulalle ja jouduin korjaan). Kokonaisuutena oon kuitenkin tosi tyytyväinen, koska Luna teki tosi hienolla draivilla töitä! Tuloksena siis 244,5p ja II-tulos.


Kisoja on taas tiedossa niinkin pian kuin ensi viikolla, kun mennään Lunan kanssa Sastamalaan tokokokeeseen. Lisäksi Lunan kanssa on loppukuusta rally-tokon AVO-luokan korkkaus tuplakisoissa Lempäälässä. Unnan ilmoitin möllitokoon Ikaalisiin 26.5 ja 10.6 typyllä ois eka oikea virallinen tokokoe! Oon minä hullu.. Mut kyl tää harrastaminen näiden pönttöjen kanssa on vaan niin mukavaa. ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti