28.2.2016

'Se painaa ku höyryveturi!'

Yllä tän päivän hauskin kommentti Reetta Pirttikosken agivalmennuksessa. Kyse oli siis Unnan vauhdista radalla, saatiin kovin Reetalta kehuja mm. Unnan osaamisesta ja työmoraalista sekä meidän yhteistyöstä. Saatoin ehkä hieman liikuttua.

Rata oli hyppäri, ja semmonen kivan haastava. Pakostakin joutui kokeilemaan sellasia ohjauskuvioita, mitä ei tule itse paljon käytettyä. Alkuun jännitin (taas) kovin sitä, kuinka kerkiän joissain kohtaa koiran edelle, mutta se pelko oli jälleen turha. Kyllä sillä vaan on suuri merkitys, kuinka ohjaa ja miten sijoittuu.


Unna kulki tosi hyvin tänään, ja itelläkin oli hyvä fiilis tehdä se kanssa töitä. Radalla se ajoittain myös näkyi, kun vaan itse malttoi ohjata loppuun asti. Reetta korosti paljon omaa mielentilaa ja sitä, kuinka ennen radallamenoa on hyvä käydä rata läpi mielikuvaharjoitteluna. On hyvä myös olla selvät sävelet siitä kuinka itse toimii ennen radalle menoa, koska se vähentää jännitystä.


Jäi kyllä tosi hyvä mieli tästä valmennuksesta, sai taas enemmän luottoa omaan tekemiseen. Etenkin Reetan kehut lämmittivät mieltä hyvin koulutetusta koirasta, sen osaamisesta ja meidän yhteistyöstä. Kotiläksyksi saatiin tehdä pitkää noin 30 esteen rataa, koska mun ohjaaminen helposti heikkeni kun väsyin ja aloin hätiköidä. Näkyy kyllä tuossa videollakin hyvin. Kieltämättä ollaan tehty paljon tekniikkatreeniä viime aikoina, joten huomio oli kyllä täysin oikea. Tästä on taas hyvä jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti