25.11.2015

Ettei elämä kävisi liian helpoksi..

Meillä ei tuon Lunan kanssa tunnu kyllä tuuria olevan. Vajaa kuukausi sitten Luna teloi jalkansa leikkiessään Unnan kanssa, tilannetta en nähnyt joten en ole ihan varma mitä tapahtui. Nähtävästi neiti liukastui ja jalka lähti alta. En heti huomannut mitään haavaa missään, ja menin pari ekaa päivää siinä uskossa että jalka on venähtänyt ja kaipaa lepoa. Tarkemmin asiaa tutkittuani, paikansin vasemman etujalan varpaasta haavan; kynsi ehkä saanut tälliä? Ontumista jatkui noin viikon.

Kolmisen viikkoa meni hyvin rauhallisissa merkeissä ja oireilua ei ollut joten ajattelin, että jalka on parantunut. Kunnes minä typerys annoin Lunan mennä hallilla keppejä, putkea ja paria hyppyä ja jalasta alkoi vuotaan verta. Seuraavana päivänä Luna pääsi multa huomaamatta juoksemaan, ja vingahti ja sitten se hyppikin taas kolmella jalalla. :(

Jalka ei ottanut parantuakseen, joten varmuuden vuoksi vein Lunan eilen Porin eläinlääkäripalvelun vastaanotolle tsekattavaksi. Ja hyvä että vein;


Niin että varvas murtunut, hieno homma. Ell ihmetteli, että kuinka antoi väännellä ja käännellä varvasta tutkimuksessa kuinka vaan, ja röntgeniä vartenkaan ei tarvinnut nukuttaa. Luna oli mallipotilas. ♥ Se varvasnivel oli jännästi murtunut kun sitä röntgenkuvaa katteli, se oli vaurioitunut vaan toisesta reunasta että sekin voi tietysti vaikuttaa että pystyy sitä vielä käyttämään. Tälläkään hetkellä ei jalkaa onnu tai arista.

Ell soittikin tänään jo, kun ortopedi oli jo vastannut hänelle. Konservatiivista hoitoa kokeillaan nyt ensin, ohjeeksi sain ainakin päiväsaikaan tukea varpaan toiseen varpaaseen jollain sidehärpäkkeellä. Tossut jo ostinkin, ja täytyy kyllä kehua Rukan tossuja; ovat kyllä tosi sopevat Lunan jalkaan ja kävelee niillä hyvin.


Yläpuolella kuvassa näkyy mun hieno sideharsoviritelmä, aika hyvin Luna on antanut noiden olla. Olen tosin ollut lomalla tämän viikon, joten olen pystynyt seuraamaan tuon touhuja. :D 11.12 mulla on Lunan selkäkuvaus Ventelällä, ja sovittiin, että pyydän samalla kuvaamaan tuon tassun niin nähdään onko luutumista tapahtunut. Jos ei parane, voi olla kiruginen toimenpide edessä. :( Kokeillaan nyt ensin näin ja lääkkeet nyt tietysti myös (antibiootti kynsivallin tulehdukseen ja kipulääke mahd. kipuun).

Että tämmöistä meidän arkeen. Kaikesta huolimatta ollaan pikkusen käyty treenailemassa tossut ja siteet jalassa. Tänään oltiin hallilla tekemässä peruutus-, kauko- ja tunnaritreeniä. Peruutuksissa Luna edistää ja syöksyy taaksepäin plus menee vinoon, joten olen kokeillut nyt pakotetta (=hihnaa) oikean paikan löytämiseksi. Luna on vähän jo hoksannut, että ei sinne taaksepäin lähdetä siitä sivulta mihinkään. Suoruuskin on taas parempaa, kun käytiin toissapäivänä osteopaatilla ja saatiin koiran runko suoraksi. On se Piira vaan ihmeidentekijä. Lisäksi mulla on suoraan peruutuksen apuna ollut 'törpöt' koiran toisella puolella. Jos kaataa törppöjä (=menee vinoon), tulee palaute välittömästi. Tää on ehkä ensimmäinen juttu mikä tuntuu meillä toimivan. Joka päivä pitäisi vaan treenailla, mutta nyt ei kykene Lunan tilanteen huomioonottaen..

Kaukoja ja tunnareita tehtiin ihan muistuttelun vuoksi. Kaukoissa näköjään jähmii vähän ylösnousuja, joten niitä pitää treenata. Voi tosin tuo jalkakin vaikuttaa. Muuten nuo kaukot aika perusLunaa, ei ihan niin nätin näköstä menoa, mutta en siltä enempää aio lähteä vaatimaan. Kokeissa tuntuu että tekee itseasiassa paremmin, tiedä häntä miksi.Alla videota treenistä.


 Tunnari oli hieno, ei siitä sen enempää!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti