30.8.2015

Agilityvalmennus 22-23.8 feat. Unna

Viime viikonloppuna oltiin Unnan kanssa meidän seuran järjestämässä agilityvalmennusviikonlopussa. Kouluttajana meillä oli Jari Salmela, joka ainakin meille oli ihan uusi tuttavuus. Lauantaina päivä alkoi klo 10 hyppytekniikkaluennolla. Hyppytekniikkaa en ole koskaan koirieni kanssa tehnyt, joten asia oli tosi mielenkiintoista. Selväksi tuli heti myös ekan luennon alussa että kyseessä on tosi mukava kouluttaja. :D

Luento kesti tunnin, jonka jälkeen vedettiin parin tunnin hyppytekniikkatreenit 4-5 koirakon ryhmissä. Tehtiin kokoavia ja avaavia perussarjoja sekä kokeiltiin taipumis/kääntymisharjoitusta. Videota näistä mulla ei valitettavasti vielä ole, kun ovat kaverin kamerassa. Mutta kokonaisuutena Unna hallitsi kokoavan sarjan heti, eikä sillä ollut siinä juuri ongelmia. Aukea sarja, jossa koiran pitää siis arvioida etäisyyttä kun estevälit vaihtuvat, tuotti Unnalla vaikeuksia. Se otti helposti ylimääräisiä askeleita hyppyjen väliin ja jouduttiin ottamaan useampi toisto. Saatiin kotiläksyksi harjoitella näitä. Taipumiset Unna veti vähän pelleilyksi, meni ihan omia harjotteita, mutta kun malttoi keskittyä niin nekin meni ihan ok. Ihan hyvin koira kuulemma taipuu ja sen hyppytekniikka myös on ok.

Toisena päivänä aamuna alkoi jo klo 9 (kuka senkin ajan keksi?!) luennolla, tällä kertaa aiheena oli koiran vire ja mentaalipuoli. Tosi mielenkiintoista asiaa oli taas. Päivä jatkui ratatreenillä, ja täytyy kyllä sanoa että halutaan tälle kouluttajalle uudestaankin! Tosi kannustava ote ja ohjasi kaikkia tasapuolisesti. Tosi hyvä maku jäi! Alla vähän pätkiä meidän ratatreenistä.


Sidenote; Lunan kanssa ollaan treenailtu ahkerasti uusia EVL:än liikkeitä, ja torstaina käytiin möllitokoilemassa Ikaalisissa. Ollaan saatu Lunalle taas into tekemistä kohtaan, ja nyt se ei jäädy enää niin paljoa kokeenomaisessa tilanteessa. Suurin vaikeus on tällä hetkellä siinä, että saan pidettyä Lunan pään kasassa; kun on niin hirveen kivaa ni ei jaksas kuunnella! Kiertonouto vaatii vielä hiomista, uusi ruutu onnistui (JES!) Taas tuli todettua myös se, että MUISTA TREENATA MYÖS NIITÄ VANHOJA LIIKKEITÄ nim. 'koirani on unohtanut mikä on ohjattu nouto'. Rally-tokokokeeseen mennään myös syyskuussa, ellei neiti aloita juoksua ennen sitä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti