24.7.2015

Osaa se käyttäytyä!

BH TK1 TK2 High-Glade's Heartbreak Voice


Kyllä, Luna kävi maanantaina Kankaanpään seudun kennelyhdistyksen järjestämässä palveluskoirien käyttäytymiskokeessa ja suoritti sen kirkkaasti. :D Kavereiden yllyttämänä ja vähän puskista osallistuttiin, ja hirveellä paniikilla harjoittelin kaavion läpi. Tuomarina kokeessa oli Kari Santikko, joka oli oikein mukava ja asiallinen kaveri.

BH-koehan koostuu tottelevaisuus- ja kaupunkiosuuksista. Tottelevaisuusosuuteen on olemassa kaavio, jonka siis tuossa jo mainitsin. Kaavio alla.


Tottelevaisuusosuus meni ihan kohtalaisesti. Seuraamisosuudet ei kyllä olleet kovinkaan nättejä, Luna vähän ihmetteli mitä tämä tälläinen nyt on. Pitkiä suoria seuruuosuuksia kun ei hirveästi ole harjoiteltu. Henkilöryhmä oli Lunalle kanssa vaikea, kun ei sitä myöskään hirveästi oltu harjoiteltu. Siinä koiran pitää kulkea esim. kahdeksikko neljästä ihmisestä koostuvan ryhmän läpi. Koiran pitäisi olla välittämättä ihmisistä, mutta Luna alkoi seuraamisessa jätättää ja paineistui hieman. Onnistuttiin kumminkin ihan kohtalaisesti. Paikkamakuu oli taattua Luna-laatua, eli siinä ei mitään kummaa tapahtunut. Tuomarin suullisessa arvioinnissa saatiin arvosanoja välillä hyvä-erittäin hyvä-erinomainen eli pettynyt ei voi olla. Eka osuus siis kirkkaasti läpi. Pari koirakkoa ei tottelevaisuusosuutta onnistunut läpäisemään, joten he eivät päässeet kaupunkiosuudelle.

Kaupunkiosuus suoritettiin Kankaanpään torin kulmilla, eli ihan kivasti oli hälinää muutenkin. Osuudessa käveltiin koiran kanssa reitti, jossa tuli erilaisia häiriöitä vastaan. Reitti alkoi pulinaryhmästä, eli koira vietiin ihmisryhmän keskelle missä sen piti käyttäytyä hillitysti. Sitten jatkettiin suora osuus, missä tuli takaa ja edestä juoksija sekä koiranulkoiluttaja edestä. Auto käynnistettiin meidän kohdalla ja ovi lyötiin kiinni, ja autosta kysyttiin neuvoja. Pyöräilija tuli kelloa kilistäen ohi pari kertaa. Lopuksi koira sidottiin kaupan nurkalle ja omistaja meni piiloon, milloin koiran ohitse käveli koirakko.

Luna käyttäytyi koko osuuden todella hyvin, ei se ottanut häiriötä oikeastaan mistään. Tosi tyytyväinen olen Lunan suoritukseen, etenkin kun aika harva sheltti koetta suorittaa. 

Huomenna startataan shelttien tokoleirille, sieltäkin sitten tulee jossain vaiheessa raporttia! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti