21.6.2015

'Never, never, never give up.'

Meidän juhannus meni mukavasti äidin luona maalla. Toiset viettivät juhannuksen juhlien, itse olin juhannusaattona Lunan kanssa tokokokeessa. Ja tokoon parin päivän mietteet ovatkin nyt suuntautuneet.

Meillä on nyt neljä EVL-koetta takana, ja plakkarissa on kaksi tulosta, yksi mistä ei tulosta saatu ja tämä viimeisin - punainen kortti, syynä kehästä poistuminen. Olen miettinyt pääni puhki, missä meni vikaan - ja tänään koin 'valaistumisen' videoita katsoessani. Olen yksinkertaisesti vaatinut koiralta ja itseltäni liikaa ja liian nopeasti. Myönnän että sääntöjen muuttuminen on ahdistanut ihan älyttömästi, ja olen syyllistynyt liialliseen treenaamiseen. Lisäksi kokeita on ollut ihan liikaa pienen ajan sisällä.

Mikä kokeissa on sitten mennyt vikaan? Suurin ongelma meillä on ollut ohjattu ja ruutu, ja ihan siitä syystä että Luna on niissä epävarma ja sitä ahdistaa lähteä suorittamaan itsenäisesti liikkeitä kauas minusta. Juhannuksen kokeessa nähtiin paineistumista ruudusta pahimmillaan, ja tässä neiti lähti kiertämään kehän laidalla ollutta hyppyä, sillä tuloksella että poistui kehästä ja punainen kortti napsahti. Se masennuksen määrä tuon jälkeen.. Etenkin kun suoritus ennen sitä oli 9-10 tasoa, seuruusta saatiin 9 ja zeta, luoksari, istuminen ja paikkamakuu oli 10. Videolla näkee, kuinka Luna välttelee jo kehään mennessä merkkiä, ei 'näe' sitä eikä halua suorittaa. Harmittaa etten vain heti viheltänyt peliä poikki liikkeen osalta, koska heti alussa näki että Luna ei sinne ruutuun lähde.


Että sellainen ruutu. Mulla oli palkka tuolla suunnassa minne se lähti, et sekin voinu vaikuttaa. Mut täydellistä välttelyä. Päätin et nyt yritän keksiä jotain, millä saadaan merkille lähdöt, ruutu ja ohjattujen nouto tosi superiksi liikkeeksi. Jotain, et sinne ihan oikeesti kannattaa pyrkiä. Lisäksi pitää miettiä mun treenausstrategiaa - millain otan ruudun ja ohjatun alotukset ym. Nyt oon heksannu 'missä ruutu?' mut se ei koetilanteessa tunnu toimivan.

Toisaalta taas muut liikkeet meillä on koetilanteessa aika varmoja. Metallinouto on hidas, mutta sitä en edes ala vaatimaan paremmaksi. Tunnari ja kaukot on ok. Luoksetulo on meidän bravuuri, ja zetakin onnistuessaan hieno (joskus istumiset saattaa jäädä seisomiseksi). Seuraaminen on ihan ok:ta, parempaa vois olla. Joskus jää perusasennot tekemättä, riippuu ihan vireestä. Alla muutama näyte viimisimmästä kokeesta; seuruu 9, zeta 10 ja luoksetulo 10. Seuruu ei mun mielestä kyllä ollu ihan ysin arvosta, jäi mm. eka perusasento tekemättä mut tuomari tykkäs. :D


Lopputulemana on silti, että mulla on ihan upee koira! Nyt loppuu tämä tuloksien metsästäminen ja stressaaminen, nyt keskityn siihen että mulla ja koiralla on kivaa! Kolme vuotta sitten en ois koskaan uskonut, että me edes oltaisiin Lunan kanssa EVL:ssä tai edes kisattaisiin. Meidän piti vaan vähän 'harrastaa tokoa'. Tuomari ja kokeen vastaava koetoimitsija kehuivat Lunaa, että tosi osaava sheltti. Mä oon ihan oikeasti ihan älyttömän ylpee siitä, kuinka Luna on kasvanut näiden vuosien aikana henkisesti. Vielä on matkaa itsevarmuuteen, mutta oikeella tiellä me ollaan. :) Nyt vaan vähän himmataan tahtia ja palataan peruasioiden äärelle - etitään taas rakkaus ja into lajia ja yhdessä tekemistä kohtaan.


'Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti