11.1.2015

Voittajan korkkaus

Oltiin Lunan kanssa eilen Lempäälässä meidän ensimmäisessä VOI-luokan tokokokeessa Jaana Talan tuomaroimana. Koe oli TAMSKin koiratallilla, ja ennakkoon jännitystä aiheuttivat ensinnäkin meille täysin outo halli plus vieressä mennyt junarata. Oltiin hyvissä ajoin paikalla puolitoista tuntia ennen luokan alkua, että sain rauhassa totuttaa Lunan ohitsemenevien junien ääniin ja halliin, jossa muuten kaikui aikalailla. Luna ei onnekseni välittänyt junista. Jännitystä toi myös se, että olin edellisenä päivänä ollut vielä lähes 39 asteen kuumeessa. Kuumetta ei enää ollut, mutta päänsärkyä kylläkin joka saattoi johtua myös pienoisesta jännityksestä.

Mä en kokeesta lähtenyt hakemaan mitään muuta kuin tuntumaa uuteen luokkaan koska tiesin, että moni liike on teknisesti vielä vajaa. Etenkin ruutu on tuottanut meille päänvaivaa: Lunan on vaikea paikallistaa ruutua, ja sen on epävarman luonteen vuoksi sen on vaikea irrota minusta ja vieläpä oudossa paikassa. Muutenkin nähtäväksi jäi kuinka molempien pää (etenkin mun) pysyy kasassa kun kyseessä on ihan uusi luokka.


Liikkeet oli sekoitetussa järjestyksessä, paikkamakuu oli normaalisti kyllä ekana. Yksilöliikkeissä kauhukseni ruutu oli ensimmäisenä, mutta totesinkin vuoroni lähestyttyä sen olevan hyvä asia. Ruutu oli sijoitettu niin, että ruutuun oli kehän laidalta suora näkyvyys, ja pystyin heksaamaan Lunaa jo ennen kehään astumista. Tuntuikin, että se hoksasi ruudun, varma en tosin ollut. JA SE MENI SINNE EKALLA YRITTÄMÄLLÄ! Muutenkin oli mun silmään hieno ruutu, mitä nyt sivullekutsussa neiti vetin ylimääräsen piruetin. :D Seuraamisessa on parannettavaa, sivuaskeleet ja peruutus vaatii treeniä. Luoksetulo oli ihan ok. Tunnarissa hieman maisteli toista kapulaa ja palautuksessa sivulletulo jäi vajaaksi. Molemmissa noudoissa sivulletulo laiska ja jouduin vähän avittamaan. Kaukot hieman hitaat, jouduin antamaan aloituksen maahanmenossa kaksoiskäskyn kun neiti haaveili. Istuminen hyvä.

Olin jotenkin koko ajan ihan sumussa ja toimin ihan automaattisesti. Jossain vaiheessa mielessä kyllä kävi, että tästä voisi juuri ja juuri tulla 1-tulos. Tuomarilta saatiin ihan asiallista palautetta, koira kuulemma on teknisesti hyvä ja suorittaminen oli nättiä. Totesi kuitenkin koiran olleen hieman poissaoleva, totesin siihen että epävarmuutta (plus päässäni ajattelin että ihan perusADHD-Lunaa :D). Äänenkäytöstäni sain noottia, käskytys kuulemma liian kovaäänistä. Hallissa kyllä kaikui aika lailla. Luoksetulossa kuulemma vaikutti jo pisteisiinkin, ja kyllä kun tuota videota katselin niin oli noi mun rääkäisyt aika kamalia. Täytyy vissiin alkaa siihen kiinnittää vähän huomiota.


Ja niin siinä sitten lopulta kävi, että 268 pisteellä napsahti meidän ekasta voittajan kokeesta 1-tulos! MITÄ. En ihan oikeasti olisi uskonut, Luna yllättää mut aina uudestaan ja uudestaan. Pisteet jakaantui seuraavanlaisesti;

Paikkamakuu: 10
Seuraaminen taluttimetta: 7 ½
Istuminen seuraamisen yhteydessä: 9
Luoksetulo: 8 (harmittaa mun äänenkäyttö koska toi oli tosi nätti luoksetulo)
Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo: 9
Noutaminen esteen yli hypäten: 8
Metalliesineen noutaminen: 8
Tunnistusnouto: 8
Kauko-ohjaus: 7 ½
Kokonaisvaikutus: 9

Yht. 268p. VOI1 ja sija 2.

Nyt sitten aletaan kiinnittämään huomiota pieniin asioihin, kuten noudon palautusten sivulletuloon ja seuraamisen sivuaskeleisiin ja peruuttamiseen. Varmaan TK3-tunnusta havitellaan, ja erikoisvoittajaan mennään sitten uusilla säännöillä. Ainakin tämä olisi ajatus tässä vaiheessa.

6 kommenttia:

  1. Onnea hienosta 1-tuloksesta! Kivan näköinen, tasainen suoritus. Vaikka Luna näyttikin loppua kohden hieman paineistuvan, se vastasi tosi kivasti sun kehuihin loppuun asti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Huomasin itsekin tuon Lunan paineistumisen, taisi kehän laidalla odottanut ruokapalkkaa vetää vähän liikaa puoleensa.. Luna onneksi tosiaan vastaa kehumiseen hyvin, niin sain sen motivaation pidettyä loppuun asti. :D

      Poista