29.11.2014

Harmittaa

Nyt uskallan kirjoittaa meidän tiistaisesta osteopaattikäynnistä tänne, kun on tuntemukset pikkusen tasaantuneet. Oli nimittäin aika masentava reissu. Lunan lantio oli vino, niska kiemuralla ja koko koira jäykkä ja huomattavan toispuoleinen. Luna on tehnyt jo pidemmän aikaa töitä vain oikealla puolella, joten vasemman puolen syvät lihakset puuttuivat lähes kokonaan ja oikea puoli oli ihan juntturassa. Koko keho pelkkää jännitystilaa, ja lihakset kovat kuin kivet.

Oli aika shokki mulle siinä vaiheessa kun Piira alko tuota listaa mulle latoa. Menin ihan shokkiin, ja itkuhan siellä vastaanotollakin jo pääsi. Ensimmäinen ajatus oli vaan se, että olenko pilannut koirani? Miten tästä eteenpäin? Piira sanoi, että tämä tilanne on monen sattumuksen summa, eikä tästä ole pelkkiä agilityssä sattuneita tapaturmia syyttäminen. Lukkoja on vaan muodostunut, kun tuo koira muutenkin on niin aktiivinen. Ja sitten kun sillä on sellainen ikävä tapa pyöriä aina innostuessaan myötäpäivään. Ja kun se pyöriminen tapahtuu ei vaan kerran, vaan helposti kakskyt kertaa siinä hetkessä kun kierrokset nousee.


Kroppa saatiin suoraksi, mutta nyt mun pitäs tehdä töitä tän asian kanssa. Kuukaudessa saan kuulemma jo aikaan paljon jos jaksan tehdä Lunan kanssa töitä kuntoutumisen eteen. Agility on nyt pannassa, tokoa onneksi saadaan jatkaa. Jännitystilojen purkamiseen Piira suositteli akupunktiota, mielellään mahdollisimman pian. Vapaana ei saa lenkkeillä, kaikki lenkit hihnassa ravaten ja eri pohjilla että joutuu käyttään koko kehoa. Vettä pitäs juoda ainakin puolet koiran painosta päivässä, eli Lunan tapauksessa joku 4,5dl. Vasenta puolta pitäisi vahvistaa mm. merkin kierroilla oikeaan, venyttelyt ym. 

Tilasin Lunalle tasapainotyynyn, ja sen avulla olis tarkotus alkaa vahvistaa syviä lihaksia. Akupunktioaika saatiin ensi torstaille, olen vähän skeptinen sen suhteen, mutta tässä kohtaa oon valmis kokeileen mitä vaan. Muutetaan myös meidän lenkkikäytäntöjä, eli pallonheittelyt ja spurtit jätetään vähemmälle. Enemmän pitkiä ravilenkkejä ja eri maastoissa lenkkeilyä. Projektiksi aattelin ottaa kans tuon pyörimisen vähentämisen, joka tosin tainee olla tuhoontuomittu yritys. Tuo on kuitenkin pennusta asti sitä harrastanut. Mutta yrittänyttä ei laiteta.

Että tälläistä meidän arkeen. Tällä hetkellä Unna onkin mun agilitykoira, ja sen kanssa ollaan päästy meneen jo rataakin. Huomenna on oman seuran agilityepikset, ja ajattelin Unnan kanssa mennä sinne mölleileen. Töissä siellä tulee muuten sitten oltua huominen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti