3.8.2014

Kakkosten korkkaus ja Unna 6kk ♥

Käytiin eilen Lunan kanssa nyt vihdoin ja viimein korkkaamassa kakkoset Porissa WeCa:n kisoissa. Ihan putkeen ei mennyt, sillä molemmilta radoilta tuli hylky. A-rataan olen ihan tyytyväinen, omiani sössin ja sen takia tuli hylky. Jäin taas jälkeen keinun jälkeisellä suoralla, koira kääntyi katsomaan mitä ohjaan --> kurssi kääntyi sen verran että hyppäsi viereisen esteen. Tajusin vasta videota katsoessani, että Luna pujotteli kepit väärältä puolelta enkä huomannut mitään?! Mitkähän laput silmillä olen juossut. Auts.


B-rata oli taas sitten Lunan omaa kivaa. Aavistelin jo ennen radalle menoa että nyt neiti käy sen verran kierroksilla että tuleekohan mitään. Ja niinhän siinä kävi, että heti keinulla Luna teki sellaisen tempauksen, mitä ei ole _koskaan_ ennen tehnyt: kääntyi keinulta takaisin (!) Hetken olin hieman wtf, mutta ei kun koira uudestaan keinulle. Kepit oli ihan perseestä sekä mun ohjauksen että Lunan itsensä osalta, ja sitten tuo puomi.... 'Mitä tapahtuu?' oli ajatukseni tuossa kohtaa. Mutta noh, tätähän on meillä ennenkin kisoissa sattunut kun koira kuumuu. Luna kun juoksee välillä vaan juoksemisen ilosta.


Radathan oli helpot, tai niin ainakin ennen radalle menoa kuulin monen tuumailevan. Ja minä olin ihan pettynyt kun ei ollut takaakiertoja sun muuta mitä nimenomaan kakkosissa odotin! Meidän kohdalla radat ei olleet helppoja, koska ne sisälsivät paljon pirullisia pitkiä suoria. Olen niissä aina auttamatta jäljessä, ja koska Luna kääntyy katsomaan mitä ohjaan, kurssi kääntyy usein aivan väärille esteille. Eli toisen sanoen; suorat treeniin plus keppikulmat! Luna on aina ollut hyvä vaikeissa keppikulmissa, mutta mun ohjaus oli nyt aika järkkyä. Plus neiti on alkanut syöksymään keppiväleihin toisesta välistä, eli harjoittelua harjoittelua. Ja meillähän oli kahden kuukauden kisatauko, mikä varmasti kans vaikutti.

En ollut silti yhtään pettynyt noista radoista, koska vaikka muutamassa kohtaa oli sössimistä, oli tuo meidän meno kuitenkin paikoitellen nättiä. Luna vaan on niin perkuleen nopea ja sähäkkä, että tälläiselle aloittelevalle agilityharrastajalle on tuossa koirassa haastetta. Ja onhan se pirun upea sesse tohon lajiin! Meno on upeaa, kun koiran pää kestää kuunnella ja mun ohjaus menee nappiin. Ja mullahan kun ei oo kakkosista todellakaan mikään kiire edetä kolmosiin, niin..

Ja tämmönen sidenote: Unna täytti torstaina 6kk! Mihin se mun pieni vauva on kadonnut? On se vaan söpönen pörhis ♥Ei kommentteja:

Lähetä kommentti