19.7.2014

Terveisiä toko koulutusohjaajakoulutuksesta!


Niin että terveisiä Ikaalisista! Tämä tyttö on viihtynyt jo toista viikonloppua tokon koulutusohjaajakurssilla. Alkujaanhan meinasin etten uskaltaisi lähteä moiseen, mutta jotenkin löysin itseni kurssilta kuitenkin. Hyviä on ihmiset ympäripuhumaan.

Viime perjantaina meillä oli etäpäivä, jolloin tarkoituksena oli tutustua tokon sääntöihin ja eri luokkien liikkeisiin. Tunnollisena opiskelijana minähän lueskelin tokon sääntöjä edellisenä yönä (heh), mutta kyllä tuosta 'paniikkilukemisesta' kaiketi jotain jäi mieleenkin. Viime lauantaina käytiin kolmen hengen ryhmissä läpi eri liikkeiden opettamista teoriassa, ja kiisteltiin mikä on paras opettamistapa. No ei nyt aivan, mutta kyllä me hyvää keskustelua saatiin aikaiseksi. :D

Tänään aamu alkoi jo 9.30 Ikaalisissa, joten ihan aikainen oli herätys (ainakin mulle). Alkuun oltiin koulutustilassa, jossa käytiin loppuun loput liikkeet ja niiden opettamistavat. Siirryttiin puolen päivän jälkeen Ikaalisten seudun kennelkerhon uudelle treenikentälle Koiralaan (oli muuten hieno paikka!). Koirat mulla oli molemmat mukana tällä kertaa, eli oli aika rahtaamista paikasta A paikkaan B tavaroiden ja koirien kanssa. Kentälle meille tuli ihan konkreettisia koulutettavia, joiden kanssa käytiin heidän itse tuomiaan kehityskohteita läpi ja haettiin ratkaisuja ongelmiin. Lunan kanssa hain myös vinkkiä meidän metallinoudon ongelmaan, ja sainkin hyviä vinkkejä kotiintuomisiksi. :) Tein myös tunnarin, joka oli TÄYDELLINEN ja vielä vieraassa paikassa! Myös Unnan kanssa harjoiteltiin perusjuttuja, ja hienosti sekin keskittyi vieraassa ympäristössä. Pätevät paimeneni ♥

Oli todella kiva päivä! Olen ollut todella epävarma siitä, olenko tarpeeksi 'osaava' opettamaan muita. Sain kuitenkin roimasti itseluottamusta tänään. Osasin kaikkien juttuihin ainakin jotain apukeinoja keksiä, mutta tottakai opettamaan pitää oppia, eli harjoittelun kautta tähänkin varmasti tulee varmuutta. Meidän piti laatia kurssisuunnitelma kurssille, mutta kuinka kävikään: sain niin paljon uusi ideoita tästä päivästä, että koko suunnitelmani meni kertaheitolla uusiksi! Sain paljon vinkkejä kanssaohjaajilta, jotka kaikki olivat aivan huippua porukkaa!

Kurssi meni siis hyväksytysti läpi, mutta ennen kuin voin anoa virallista tokon koulutusohjaajan pätevyyttä, on minun vielä järjestettävä kymmenen kerran kurssi. Itse ajattelin pitää ihan perus alkeistoko-kurssin, jossa käytäisiin alokasluokan liikeitä läpi, sekä muutamaa ylemmän luokankin liikkettä. Hirveän motivoitunut on olo tällä hetkellä, enkä jaksa odottaa että pääsen opettamaan! Ehkä sitten syksyllä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti