13.5.2014

Lunan ensimmäinen hieronta

Tänään oli Lunan ensimmäinen hierontakerta! Ajan olin varannut jo aikaa sitten Lammisen Minnalle, mutta rutiinitarkastuksen lisäksi nyt olikin ihan oikeaa asiaa kun Luna alkoi noita rimoja tiputella. Hierontapaikkana oli PetPori Porissa, jonne matkattiin töiden jälkeen. Unna pääsi isälle hoitoon hieronnan ajaksi, ettei raasun tarvitse olla pitkiä aikoja autossa.

Olen Lunan kanssa aiemmin vältellyt hierojalla käyntiä, koska Lunaa ahdistaa vieraat ihmiset ja vieraat tilanteet. Etenkin vieraan ihmisen kosketus voisi tuollaisessa tilanteessa olla liikaa herkälle koiralle, joten olen ajatellut, että turhaa edes yrittää jos koira ei pysty rentoutumaan tilanteessa.

Pelkoni oli kuitenkin täysin väärä! Minna oli oikein miellyttävä, ja osasi käsitellä koiria oikein hyvin. Ensin Luna kiersi huonetta epäilevästi, mutta suostui syömään nameja Minnan kädestä ja nuuskutteli paikkoja. Minna ei ottanut koiraan katsekontaktia, vaan antoi sen itse lähestyä ensin. Luna rauhottui aika nopeasti, ja Minnan kanssa kellautettiin se kyljelleen. Vähän aikaa se yritti nousta ylös, mutta rentoutui pian käsittelyyn. Pian kävikin ilmi, että olin ollut oikeassa: Lunan ristiselkä oli aika paljonkin jumissa, ja koirasta näki että alkuun käsittely oli epämukavaa. Minna hieroi selän, ja Lunasta näki että se nautti kun pahimmat jumit saatiin auki: kuola valui suusta ja nokka vuosi. Kehon kuonat lähti liikkeelle.

Oli hassua kuulla, että Lunan takareidet ovat kuulemma todella massiiviset! Eli on mulla aika urheilijakoira. :D Minna asiasta muutamaankin otteeseen mainitsi. Kokonaisuudessaan lihaksisto oli hyvässä kunnossa, selän jumia lukuunottamatta. Olin yllättynyt, että vaikka tokoillaan ahkerasti niska Lunalla oli ihan hyvässä kunnossa. Liikkuvuus oli myös hyvä, mikä Minnan mukaan johtunee paljolti siitä että Luna venyttelee itsekin paljon.

Selkä saatiin hyvin auki, ja Minna sanoikin että seuraavissa agilitytreeneissä sulla on varmasti aivan kuin eri koira. Torstai-treenit jätetään tältä viikolta väliin, ja annetaan koiran palautua muutama päivä. Lauantaina onkin sitten Marjo Heinon valmennus, saapi nähdä onko muutosta nähtävissä.

Olen kyllä todella tyytyväinen että vein Lunan hierojalle, ja suosittelen sitä kyllä muillekin koiranomistajille! Minunkin jännittäjäkoirani pystyi osaavan ihmisen käsissä nauttimaan käsittelystä, ja hinta on pieni siitä että koiran kanssa pystyy harrastamaan jatkossakin. Koiran terveys on kuitenkin pääasia. Aion jatkossakin Lunaa säännöllisesti hierojalla käyttää, niin loistava kokemus tämä kyllä oli! Oli ihanaa nähdä kuinka koira nautti. ♥ :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti