22.9.2013

Paimennusta, agilitya ja tokoa sopivissa määrin!

No niin, nyt sain viimeinkin aikaiseksi istua alas ja päivitellä meidän kuulumisia! Tässä on ehtinyt tapahtua yhtä jos toistakin, joten yritän tässä jonkinlaisessa järjestyksessä käsitellä mitä kaikkea on tapahtunut.

Vajaa kuukausi sitten oltiin Turun Shelttikerhon järjestämässä paimennuspäivässä Piikkiössä. Reissu oli tosi hieno ja valaiseva, en katunut hetkeäkään että lähdin yli parin sadan kilometrin päähän kokeilemaan kyseistä harrastusta. Törmättiin siellä myön Soniaan ja Sulo-shelttiin, johon Luna tykästyi saman tien. :)

© Sonia Delatte

Itse paimennus meni paljon paremmin kuin osasin kuvitella. Ajattelin ensin että Luna vain pelkää lampaita (aidan reunalla niille piti ensin vähän murista ja haukkua), mutta Luna yllätti mut taas ja oli oikein pätevä pikku paimentaja. Ensin mentiin isommassa aitauksessa koiran kanssa, ja ihan yleisesti kokeltiin miten koira suhtautuu lampaisiin. Koiraa ei saanut päästää liian lähelle, ja piti huolehtia ettei ahdistanut lampaita nurkkaan. Kokeiltiin myös kuinka koira menee käskystä maahan.


Kun kaikki olivat kerran päässeet kokeilemaan isossa aitauksessa, siirryttiin pyöröaitaukseen. Siellä päästiin koirien kanssa kokeilemaan lampaiden 'kiertämistä' (en muista oliko oikea termi..). Luna oli aika liekeissä taas, mutta totteli ihan hyvin. Jäi todella hyvä fiilis tuosta reissusta, ja olisi tosi kiva päästä kokeilemaan ja katsomaan, kuinka koira reagoi lampaisiin. Olisi kiva päästä kurssille, mutta Piikkiöön on aika pitkä matka kerran viikossa käydä.. Mutta ehkä sitten joskus.


 

SUURI KIITOS Sonialle videoista!

Mitäs sitten.. Niin, ollaan nyt käyty Ikaalisten Seudun Kennelyhdistyksen tokon jatkokurssilla parin kaverin kanssa, missä käydään ylempien luokkien liikkeitä läpi. Huomenna onkin jo kurssin viimeinen kerta, ja ollaan kyllä tykätty! On koirallekin hyväksi tottua uusiin kenttiin ja koiriin. Meillä on AVO:n liikkeet kunnossa muuten, mutta paikkamakuussa on tullut takapakkia. Luna paineistuu tosi paljon kun menen piiloon, ja on alkanut haukkua ja nousta istumaan noin puolentoista minuutin kohdalla. Ollaan jouduttu aloittamaan lähes alusta koko juttu, eli lyhyitä piilossaoloja aikaa koko ajan pidentäen. Nyt on mennyt jo paremmin, mutta en katso koiran ihan valmis vielä kokeeseen olevan. Suurin yllätys on ollut tunnari, joka tuntuu olevan Lunalle aivan ykkösjuttu!? Hokasi heti mistä on kyse, aina tuonut omansa takaisin. Kolmella tunnarilla ollaan kokeiltu nyt, ja varmaan saadaan kohta lisätä tunnarien määrää.

Muuten toko on ollut vähän vähemmällä nyt kun aksa on ottanut valtaa. Lähestyyhän meidän eka virallinen koe.. Ollaan käyty kaksi kertaa Noormarkussa Marjo Heinon valmennuksessa, missä olen saanut kyllä paljon hyviä vinkkejä ja huomioita jatkoa ajatellen! Suurin ongelma taitaa olla ohjaajan hidas reaktiokyky, kun pitäisi koko ajan olla liikkeessä ja ajatella eteenpäin. Olen jatkuvasti sen sadasosasekunnin jäljessä, ja Luna tekee sitten jo ihan omaa rataa. Luna ei kuulemma anna mitään anteeksi, eli mun pitää tosi tarkka olla oman kehon kanssa. Tosi haastavaa tämmöselle puupökkelölle joka on aina ollut hidas ja tönkkö.. Mutta kaipa se sitten harjoittelun kautta paranee.

Lopuksi vielä ei-niin-kivoja uutisia. Lunan syömättömyys on taas palannut, joten oltiin perjantaina Porissa eläinlääkärissä. Pissanäyte oli taas puhdas, verinäytteitä ei tällä kertaa otettu mutta ultrattiin. Ultrassa Lunan suolistossa näkyi kaasua, eli nähtävästi se kaasu aiheuttaa syömättömyyttä (=huono olo). Luna sai happosalpaajaa ja käskyn ottaa säännölliseen käyttöön maitohappobakteerit. Mun mielestä Luna on nyt jo syönyt vähän paremmin, eli apu löytyi tällä kertaa äkkiä. Paino oli taas puoli kiloa tippunut, tosin mikään ihme kun ruoka ei maistunut lähes kuukauteen. Eilen illalla söi jo hyvällä ruokahalulla, tänä aamuna ei ruoka maistunut niin hyvin mutta maistui kuitenkin. Voitto!

Että sellasta meidän viimeiseen kuukauteen, aika kiirusta pitänyt. Marjo Heinon koulutuksia on muutama tulossa loppuvuodesta, AVO-luokassa startataan vielä loppuvuodesta jos paikkamakuu paranee ja tänään (!) startataan meidän ekoissa virallisissa agilitykisoissa. Wish me luck! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti