17.2.2013

Pitkästä aikaa mätsäreissä ja terveystuloksia

Tämä viikonloppu olikin taas meillä aika koiratäyteinen. Lauantaina ajeltiin Lunan kanssa Huittisissa virallisessa silmäpeilauksessa, ja siinä samalla katottiin myös sydän ja polvet. Tutkivana eläinlääkärinä meillä oli Heikki Nurmi, joka oli näköjään Lunan silmät tutkinut pentuaikanakin. Kauheasti Luna jännitti tilannetta, mutta antoi hyvin tutkia silmät kun vain sai nojailla minuun. Jännitti vähän mitä eläinlääkärisetä sanoo mutta terveen paperit saatiin! :) Sitten vielä pitäisi täällä Kankaanpäässä Ventelällä käydä kuvauttamassa lonkat ja kyynärät, täytyy katsoa jos tässä suht pian ehtisi senkin asian hoitamaan.

Tänään käytiin korkkaamassa mätsärit Paneliassa Eurassa. Halli jossa olimme oli todella pieni ja ahdas, mikä näkyi Lunan stressitasonakin sitten.. Paljon oli koiria lähellä ja Lunaa hermostutti aika paljon, joten pääasia meillä oli että saataisiin kehä kunnialla läpi ilman kommelluksia.

 Luna odottamassa vuoroaan

Parikehässä meillä oli vastuksena lhasa apso, joka esiintyi minun silmääni todella hienosti. Seisotuksen aikana Luna pelkäsi takana haukkuvia koiria, eikä seisomisesta tämän johdosta meinannut tulla mitään. Pöydällä Luna meinasi vetää paniikkimoodin päälle. En tiedä mitä tämän pöytäkäyttäytymisen kanssa on tapahtunut, ennen Luna antoi hieman arastellen vieraan pidellä mutta nyt vieraan ihmisen lähestyminen saa sen painautumaan minuun lähes paniikinomaisesti. Voipi tietty olla että halli on sinänsä sellainen jännitysmomentti että vieraan ihmisen käsittely kaiken lisäksi on tuon koiran psyykelle vaan yksinkertaisesti liikaa. Liikkuminen oli taas todella mainiota, mutta sininen nauha meille napsahti. Varmasti Lunan arkailu oli se ratkaiseva syy, koska tuomarinkin mukaan molemmat koirat liikkui tosi 'makeesti'.

Sinisten kehässä Luna liikkui taas todella hyvin, paremmin kuin parikehässä, ja tulokseksi tulikin sitten varmasti tämän johdosta SIN3. Olen tähän _erittäin_ tyytyväinen ottaen huomioon Lunan hermoilun määrän, olin lähes varma ettei sijoituta kaiken sen sähellyksen vuoksi. Mutta ei voi kuin tyytyväinen olla. :) En tiedä pitäisikö meidän pitää taukoa ja harjoitella pöydällä olemista.. Pitää varmaan tokotreeneissä pyytää ihmisiä lääppimään tuota että pääsisi yli tuosta pelostaan. En kyllä tosiaan tiedä mistä tämä pelkotila on yhtäkkiä tullut, tuntuu niin hassulta kun aiemmin ei ongelmia ole ollut. Ohessa yksi video päivästä, tässä näkyy tuota meidän liikettä. :)Että semmoista meille. Kiitokset siskolleni taas uudesta bannerista, jossa vähän tuoreempia kuvia kuin edellisessä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti