14.12.2012

Avautuminen

Tapahtuipa taas lenkillä mukavia niin pittää vähän avautua.

Olen mielessäni paasannut monesti joidenkin koiranomistajien tietämättömyyttä/tyhmyyttä, ja tulipa sekin taas todistettua kertaalleen.

Asia 1: koirien vapaanapito taajama-alueella. Edellämainitun jo lakikin kieltää, mutta jos se koira ei ihan oikeasti ole omistajan hallinnassa NE KOIRAT PIDETÄÄN KIINNI. Oltiin Lunan kanssa äskettäin radalla lenkille ja eikös sieltä metiköstä juossut räksöttävä pieni maltankoiran näkönen otus. Onneksi oli säikkyvää sorttia, ja kylmän viileästi huusin 'EI' ja pysähdyin kädet lanteilla koiran eteen ja se perääntyi. Omistajaa ei kuulunut ei näkynyt, mutta siellä se taisi häpeissään piilotella puskassa.

Onneks tällä kertaa kyseessä oli tuollainen pieni harmiton eläin, mutta kun niitä vahinkoja voi ihan oikeasti sattua. Ja aralle koiralle kuten Lunalle nuo tilanteet on erityisen stressaavia, minkä vuoksi en päästä kiltiltäkään vaikuttavaa koiraa lähelle. Näin sen omistajankin sitten takaisintullessani, näki meidät niin vaihtoi suuntaa harvinaisen rivakasti.

Asia 2: Vieraiden koirien tervehtiminen lenkeillä. EN HARRASTA. Täällä ärsyttää/suututtaa koiranomistajat, jotka tulevat vastalle hihna pitkällä ja tyrkyttävät sitä koiraansa toisen koiran naamalle. Mitäs sitten jos koirani ei pidäkään vieraista hurtista ja käy naamaan kiinni? Se on sitten täysin sen toisen omistajan vika. Tai sitten kuten tässä meidän tapauksessa olen opettanut Lunalle että lenkeillä ei tervehditä muuta kuin tuttuja koiria. Syynä juurikin tämä Lunan arkailu muiden koirien suhteen ja tämä pelkorähjäys mistä ollaan nyt viimeinkin alettu päästä eroon kun Luna luottaa että hoidan ohitustilanteet.

Näin juuri erään kommentin missä kommentoija ihmetteli ihmisiä kun eivät päästä koiriaan tervehtimään toisia lenkillä. Kommentoija oli sitä mieltä siis että lenkillätervehtimiset tarkoittaa koiran sosiaalistamista. Ja minä oon sitten vastaavasti sitä mieltä että se sosiaalistaminen tarkottaa ihan erillisiä leikkiaikoja ja koirapuistoilua, koska lenkillä me ollaan Lunan kanssa TÖISSÄ. Sen pitää kuunnella mitä sanon eikä keskittyä muuhun, leikkiajat on erikseen. Tietysti lenkillä saa sitten nuuskia ja touhuta kun sellainen hetki on.


Huh kylläpä helpotti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti