2.11.2012

Blogin eka haaste!

Saatiin haaste Eevalta Sofin ja Milan tassunjäljillä -blogista, kiitokset sinne! Jännää, yritän parhaani mukaan vastailla kysymyksiin. :)

1. Mikä on koiranomistamisessa parasta?
Ehkä se side mikä koiranomistajan ja koiran välille syntyy, tuntuu mahtavalta kun joku on noin uskollinen ja on kiva tulla töistä kotiin kun on joku aina iloisena vastassa. Ja tietysti kaikki meidän mukavat harrastukset.

2. Kukaan ei ole täydellinen. Mitä muuttaisit koirassasi jos voisit?
Haluaisin että Luna olisi vähän avoimempi. Muut koirat on aina lenkillä kauhistuksia ja niille pitää vähän rähähdellä, enkä ole sitä saanut kitkettyä pois.

3. Mitä kautta olet "löytänyt" oman rotusi? Mikä on hyvää/huonoa omassa rodussasi?
Äidillä oli sheltti silloin kun olin vauva, ja meille perheeseen äidin päähänpistosta eksyi sitten Lily-sheltti kun olin vanhempi. Ihastuin rotuun sen nöyrän luonteen vuoksi, mikä tekeekin rodusta parhaan harrastekoiran! Tykkään myös siitä kuinka sheltti kiintyy omistajaansa. Ei-niin-mukavaa onkin sitten juuri tämä arkuus ja terveysongelmat joita rodulla paljon esiintyy.

4. Jos pitäisi valita joku muu rotu kuin nykyinen, niin mikäli se olisi ja miksi?

Apuva.. No australianpaimenkoira tai welsh corgi pembroke ehkä, tykkään paimenista. Shiba Inusta haaveilin myös joskus mutta ei ehkä ole minulle sopiva rotu. Mutta varmaan toi aussie olisi realistisin.

5. Rajoittaako koira mielestäsi paljon elämääsi?
Ei. Koiran hankkiminen oli ehkä paras päätös ikinä, koska sen jälkeen mun elämä on aktivoitunut ihan järjettömästi. Ja jos pitää johonkin viikonlopuksi lähteä oon koiran yleensä saanut isälle hoitoon.

6. Mikä on koirasi lempipuuhaa?

Luna rakastaa yksinkertaisesti juosta, minkä takia agility onkin sen mielestä niin mukavaa. Leluilla leikkiminen on myös Lunan mielestä kivaa. :)

7. Pelkääkö koirasi jotain?
Lapsia ja imuria. Myös joitain isompia koiria pelkää.

8. Onko sinulla jonkinlaista tavoitetta/haavetta, jonka toivoisit koirasi kanssa saavuttavasi?
No tokon alokasluokan starttiin tähdätään ens vuonna ja jos ees se TK1 saavutettas. Ja ehkä agilityssa kisaaminen myös joskus, who knows. :) Ja parista näyttelystä haluaisin vielä tuloksia.

9. Onko jotain asiaa, jota koirasi ei vain ole oppinut, vaikka olet yrittänyt opettaa?
No se toisten koirien ohittaminen lenkillä ilman nameja on lähes aina vaikeeta, mutta muuten Luna on aina ollu tosi nopea oppimaan.

10. Oletko materialisti koirasi suhteen? Eli ostatko koirallesi paljon asioita ns. turhaan?

..Jep. Tai en sanoisi että turhaan ostan, se on nyt sitten oma mielipide mikä on turhaa ja mikä ei. Esim. koiran haalari/sadetakki voi jonkun mielestä olla turha ostos kun mun mielestä ei, ne on pelastanut huushollin monta kertaa kurasateelta. :D

11. Mikä paras puolesi koirankouluttajana? Entä huonoin?
Hmm. Mulla on paljon turhia maneereja, etenkin tokossa. Ja sitten oon joissain asioissa epävarma, ja koira huomaa sen. Varmaan juuri näissä kun koiria ohitellaan jännityn itte ja koira huomaa sen. Eli on tässä omistajallakin opittavaa vielä ja paljon! :)


Heh tämäpä oli mukava! En tällä kertaa haasta ketään. :)

1 kommentti:

  1. Kiva kun vastailit :) Mäkin ostelen paljon kaikkea koirille, mutta en mielestäni mitään turhaa :) Vaatteita löytyy täältäkin, vaikka toiset sanoo ettei sheltti tartte sellaisia. Mutta kuravaatteet on vaan järkeviä ja Mila on tällä hetkellä niin kevyessä turkissa, että jos pakkaset iskis ni kyllä varmaan laittasin lämmintä päälle! :)

    VastaaPoista