19.8.2012

Tokoilua sunnuntain kunniaksi :)

Niin se on viikonloppu taas mennyt ja arkeen pitäis taas palailla.. Onneks on nämä koiraharrastukset niin jaksaa tylsää arkeakin!

Oltiin tänään Lunan kanssa tokoilemassa. Käydään tosiaan KSKY:n (Kankaanpään seudun kennelyhdistys) tokotreeneissä kerran viikossa, missä olemme käyneet nyt kuukauden päivät. Ennen tuohon ryhmään pääsyä käytiin tokon alkeet, ja tämä on nyt sitten 'edistyneiden' treenit. Paikalla oli meidän lisäksi neljä muuta koirakkoa; kolme aussieta ja collie. Luna innostui väliajoilla leikkimään Perlan kanssa, joka on nuorin aussieista. Myös Lassi-aussi sai osansa riehunnasta kun hiekka pöllysi neitien riehuessa. :)

Tällä kertaa harjoteliin merkin alkeita, ja Luna näyttikin tajuavan suht hyvin jutun jujun. Mulla on pahana tapana käyttää käsiapuja liikkeissä missä niitä ei saisi käyttää, joten oli ihan kiva kun tutustuttiin liikkeeseen missä niitä saa käyttää. Eli harjoteltiin ihan niin että laitettiin koira seisomaan merkille ja merkin molemmille puolelle muutaman metrin päähän 'namikipot'. Ohjaaja (eli minä) vei namin jompaan kumpaan kippoon ja palasi koiran eteen ja sitten käsiapuja käyttäen (itse käytin myös käskyjä vasen-oikea) ohjattiin koira oikealle kipolle.

Ihan perusseuraamista myös harjoteltiin, ja saatiin Marialta (kouluttajalta) kehuja että ollaan kehitytty käännöksissä. Ihan kiva kuulla koska niitä ollaan harjoteltu.. Lunalle on todella vaikeita vasemmalle kääntymiset, ei tajunnut aluksi ollenkaan että pitää sitä peräpäätä käyttää ja 'väistää' käännöksessä eikä vain hypätä metrin päähän ohjaajasta kun käännytään. Parempaan ollaan koko ajan menossa siis!

Lopuksi harjoteltiin vielä estettä, mistä Luna piti aivan mahottomasti! Hyppeli ennen kuin ehdin käskyä sanoa. Tätä harjoteliin myös samalla periaatteella, eli koira vierelle ja lähetettiin koira 'hyppy'-käskyllä esteen yli namikipolle ja takaisin. Oikeaoppisestihan koiran kuuluu pysähtyä käskystä seisomaan esteen toiselle puolelle ja ohjaajan kävellä koiran vierelle josta koira menee perusasentoon, mutta tässä vaiheessa ei meidän porukasta taida olla kuin yksi siinä vaiheessa että onnistuisi moinen edes jotenkuten. ;)

Ihan hyvä tokotreeni oli siis. Ihana nähdä että Luna tosissaan nauttii tokoilusta, eli sitä kyllä jatketaan tulevaisuudessakin. Jos jossain vaiheessa oltas valmiita alokasluokkaan.. Mutta sen aika ei kyllä ole vielä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti