29.8.2012

Sitä sun tätä

Noniin.

Tuossa aikaisemmassa kirjoituksessani puhuin näistä terveysongelmista.. Nyt on kaikki testien tulokset tulleet negatiivisina takaisin! Eläinlääkärin mukaan kyseessä on siis mitä varmimmin allerginen reaktio, eli meillä menee nyt sitten ruokalista kokonaan uuteen uskoon. Ell suositteli Royal Caninin Hypoallergenic -märkäruokaa.. Ongelmana vain on että 12x400g maksaa lähemmäs 50€, ja Lunan pitäisi syödä päivässä noin puolitoista purkkia.. Eli tuo satsi riittäisi vain n.10 päivää, joten ruokaan menisi kuukaudessa jo 150€. Päätin kokeilla raakaruokintaa ja muita allergisille koirille valmistettuja nappuja ensin ja jos se ei toimi siirrytään tähän kalliiseen vaihtoehtoon. Luna on nyt onneksi syönyt jo paremmin, kun ell ekalla käynnillä määräsi Antepsinia 3xpäivässä otettavaksi (käytetään ihmisillä ylävatsaoireiden ja ruokatorven tuleduksen hoitoon).

Kutinaan ell suositteli Virbacin Allermyl -shampoota, jonka pitäisi hillitä kutinaa.

Luna pesun päätteeksi. :)


Jotenkin tosi helpottavaa että testit oli kaikki puhtaita, mutta toisaalta taas on yksi vaihe edessä kun yritetään löytää neidille sopiva ruoka. Kunhan ei vain menettäisi turkkinsa kuntoa, se on niin kovin hyvässä ja kiiltävässä kunnossa ollut kaikesta huolimatta! Ajattelin Lunan ilmoittaa Seinäjoen KV:hen, mutta en nyt tiedä sitten viitsinkö sinne lähteä kun on kaikkea tässä ollut.. Onneksi kakkosvaiheen ilmottautuminen jatkuu tuonne syyskuun loppuun niin ehtii vielä miettiä mitä kannattaa tehdä.

On meillä onneksi ollut viikonloppuna ihan mukavaakin, kun tätini sekarotuinen poitsu Manu tuli meille viikonlopuksi hoitoon. Luna oli innoissaan uudesta kaverista, mutta Manu taisi ensimmäisenä yönä hieman kaivata äitiään. Toinen yö meni jo paljon rauhallisemmissa merkeissä.

Luna ja Manu takapihalla.


Ja niin! Lunalla on kaiken lisäksi nyt _todellinen_ pentukarvanvaihto meneillään! Ihan karvaton on tyttö tällä hetkellä. Alukarva on tippunut lähes kokonaan, ja päällikarvaakin lähtee aikalailla. Mutta selvästi on neidin väri puhdistunut nyt tämän myötä.


Tämä nyt on ollut pitkälti näistä terveysjutuista kirjoittelemista, mutta ne nyt tällä hetkellä on päällimmäisenä. Ehkä me tässä mennään syyskuun puolella mätsäröimään että päästään taas tähän harrastuksen makuun kiinni ja saan minäkin jotain muuta ajateltavaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti