22.8.2012

Luna 1v. ja terveysongelmia

Luna 21.8 1v! ♥


Minun vauva on jo iso tyttö! Mutta sitten ei-niin-iloisiin asioihin. Meillä on tässä Lunan kanssa ollut ongelmia syömättömyyden kanssa, ja viime viikolla havanduin siihen että Luna oli laihtunut toukokuusta peräti 1,4kg! Kuvioihin on tullut myös oksentelua syömättömyyden seurauksena, ja nyt turkki on kyljistä alkanut hilseillä. Luna raaputtelee itseään myös enemmän kuin ennen. Tästä pelästyneenä soitin heti maanantaina paikalliselle eläinlääkärille, ja hän neuvoi menemään suoraan Poriin yksityiselle.

Tämän seurauksena olimme Lunan kanssa Porin eläinlääkäripalvelussa Ella Kankaanpään vastaanotolla, ja en muuten ole koskaan eläissäni saanut yhtä hyvää palvelua! Hän tutki Lunan ensiksi läpikotaisin, katsoi ihon todella tarkkaan, silmät, korvat, mittasi lämmön ym. Eläinlääkäri oli kummissaan kun Luna meni kauniisti ja vastustelematta kyljelleen tutkinnan ajaksi, hänen mukaansa hän ei ollut koiran koskaan nähnyt käyttäytyvät yhtä hienosti ja kehui Lunaa hienoksi koiraksi. :) Kuitenkin mitta-asteikolla 1-5 kolmosen ollessa koiran normaali paino Luna sijoittui sijalle 2, eli liian laihaksi. :( Järkytti jotenkin kuulla se ihan ell suusta vaikka sen jo itse tiesinkin.

Siinä sitten otettiin verikokeita ja pissanäytekin testattiin (oli muuten aika homma saada Lunalta se pissanäyte.. Nim. koiran perässä kykkinyt kipon kanssa takapihalla). Näistä ei mitään löytynyt, haimakokeen tulokset saadaan mahdollisesti perjantaina tai ensi maanantaina. Toivon tosiaan ettei niistä mitään löydy.. Vaikka toisaalta olisi helpotus saada jokin diagnoosi näille oireille. Itse epäilen silti vielä vahvasti allergista reaktiota, eli aluksi menee Royal Caninin ruoka vaihtoon ja siirrytään ehkä vähitellen raakaruokintaan. Meille on silti haaste tuo syöminen, Luna kun tuntuu olevan kaiken tämän lisäksi vielä nirsokin.. Silloin syö kuin muita koiria talossa, kateus on suuri asia. :) Pitänee ottaa toinen koira kotiin.. Heh.

Että tällaista meillä tähän viikkoon. Vielä lisänä tähän kaikkeen pitää mainita, että syy miksi olen näin huolissani on se, että Luna syntyi puolet pienempänä kuin sisaruksensa. Lunan alkutaival oli hyvin heikko, joten nyt vanhempana uskoisin että hänellä on suuremmat mahdollisuudet sairastua kuin muilla sisaruksilla. Olen ollut kyllä niin huolissani että omakin terveys alkaa mennä tämän stressin takia. :( Luna jäi nyt takaisintulomatkalla isän luo Pomarkkuun hoitoon, lähden huomenna työmatkalle Turkuun niin kivempi Lunan olla Lilin kanssa isän luona. Hirveältä tuntui jättää se sinne nyt on kaikkea vaivaa, mutta tiedän että Luna nauttii siellä olostaan kun on koirakaveri ja iso piha missä juosta.

Minun ADHD-lapsi ♥

2 kommenttia:

  1. Ohhoh, toivotaan tosiaan ettei mitään vakavampaa ole taustalla! :o Milakin on ajoittain nirso, mutta ei siinä määrin että paino olisi alkanut pudota.. Luna on reipas tyttö, toivotaan että neiti paranee pian! <3 Ja synttärionnet myös siskolle Milalta<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. :( Lunalla tosiaan tää nirsous on joko menny äärimmäisyyksiin tai sitte on jotain.. Se tosiaan voi olla helposti kolmekin päivää syömättä vaikka kaikkeni yritän. Mut ehkä me tosiaan kokeillaan raakaruokintaa ku ei oikein muut ruuat tunnu sopivan. Ja synttärionnittelut sinnekin! <3

      Poista